Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vatera szakértők segítségét...

Vatera szakértők segítségét kérem. Megváltozott valamikor a licitálás módja?

Figyelt kérdés

Már régen licitáltam utoljára a vaterán, általában fix áras, vagy villámáras termékeket szoktam vásárolni.

Úgy emlékszem hogy régebben ha beírtam egy 1 Ft-os aukcióra, pl. hogy 1500, akkor is a kikiáltási árat vette alapul a rendszer és ha valaki rámlicitált, akkor nekem nem kellett figyelnem, hanem amíg 1500 Ft-ot el nem érte, addig licitálgatott a rendszer a nevemben a licitlépcső alapján.

Most is beírtam egy 1 Ft-os aukcióra, hogy 1200 Ft, és egyből kiírta, hogy a jelenlegi nyertes én vagyok 1200 Ft-al, pedig a licitlépcső csak 200 Ft.

Lehet valahogy az első módszer alapján licitálni, vagy az megszűnt?

2016. szept. 12. 07:51
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem szűnt meg az első módszer. Ha privátba belinkelnéd az aukciót, akkor jobban tudnék segíteni - így csak találgatok: valószínűleg valami minimáláras vagy licitlépcsős dolog lehet...
2016. szept. 12. 08:25
 2/7 anonim ***** válasza:

Na várjunk csak: nem csak a saját oldaladon van kiírva, hogy a jelenlegi nyertes Te vagy 1.200 ft-al?

Az aukciónál meg csak a normális összeg: pl. 201 ft? mert azt hiszem, a múltkor én valami ilyennel találkoztam, meg is lepődtem én is :-)

2016. szept. 12. 08:56
 3/7 A kérdező kommentje:

[link]

Ez az.

2016. szept. 12. 08:59
 4/7 anonim ***** válasza:

ezek szerint nem licitálós aukciónál állítottad be az 1200 Ft-os árat és a licit pörgött tovább, hanem az "én ajánlatom" mellé írtad be.. az eladó meg úgy állította be, hogy ekkora ajánlatot automatikusan fogadjon el a rendszer.. szóval megvetted a terméket 1200Ft-ért.

már ha tényleg téged ír ki az oldal nyertesnek és az aukció lejárt.

Kaptál e-mailt a sikeres vásárlásról?

2016. szept. 12. 09:01
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

4-es, nem járt le az aukció.

Kérdezőnek: azért ugrott fel 1.200-ra, mert előtted már 2-en licitáltak. Az aukció fotója felett van olyan, hogy licitek (ennél az aukciónál most 3 van), megfigyelők, látogatók. Ha a licitekre rákattintasz, akkor megláthatod, ki, mikor, hány ft-al licitált.

Mivel 2.-ik licitáló beírt licitje 1.004 ft volt, ezért ugrott a Tiéd 1.200-ra.

Na, így már jobban tudtam segíteni :-)

2016. szept. 12. 09:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, azt hiszem értem. Tehát én jól gondoltam, mikor oda beírtam, csak a második licitáló is beírt egy ilyen összeget, és azért ugrott rögtön fölé az enyém. Köszönöm. :)
2016. szept. 12. 09:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Így van :-) A 2.-ik licitáló már korábban beírta az 1.004 ft-ot, nyilván Ő is automatikus licittel, de ezt te nem láthattad. Erre "tetted rá" az automatikus licitedet, amire a rendszer megmutatta (előadta), ki mennyivel licitált rá. Egyenlőre Te vagy a nyerő, de még van idő az aukció végéig. ha másnak nem ér ennyinél többet, akkor Te leszel a nyertes. Az utolsó percben nagyon figyelj, akkor mehetnek rá még a licitek :-) Addig gondold ki, mennyire akarod, ha nem személyes átvétel, akkor postaköltséggel együtt (ez nem kevés lesz) mennyire éri meg Neked.
2016. szept. 12. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!