Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tesco lopás 18000ft alatt...

Tesco lopás 18000ft alatt 18év alatt?

Figyelt kérdés

üdv. na szóval elkövettem életem hibáját.

elmentem haverral teszkóba és kihozott ő vmenyi piát és én csak takartam, nem loptam, de engem is bevittek a motozó részlegbe mert elkaptak minket

értéket számoltak: 18000ft

18 év aluli vagyok

pls segítsetek h hogy zajlik az ien eljárás!

ja és légyszives ne flegmázzatok,bunkózzatok

köszönöm

2010. ápr. 22. 14:43
 1/8 A kérdező kommentje:

anyit még hozzátennék hogy ugye kapunk ien értesítő levelet

az reggel v délután jöhet és személyesen adja át a postás v postaládába?

2010. ápr. 22. 14:46
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látszik, tanultál az esetből...

Ami történni fog: 20 000 forint alatt a lopás nem bűncselekmény, csak szabálysértés, és pénzbírság, rosszabb esetben közmunka jár majd a haverodnak. Téged bűnpártolásért fognak elítélni, de nem lesz komolyabb bajod. A szüleidnek fizetnie kell valamennyit, és ennyi.

A konkrét folyamat ugye az, hogy a Tesco a rendőrségen megtette a feljelentést. Az ügy innen a tények feltárása után a bíróságra kerül, oda be fognak idézni, neked meg kell jelenned, és a vallomásod alapján kiszabják a büntetést.

Reméletőleg ez az ügy elég elrettentő lesz a későbbi "hibák" kiküszöbölése érdekében. Egy biztos, a szüleid nem lesznek büszkék rád.

2010. ápr. 22. 14:51
 3/8 anonim ***** válasza:
Te is és a szüleid is kapnak egy hivatalos papírt amit ajánlva adnak fel.
2010. ápr. 22. 15:36
 4/8 anonim ***** válasza:
A szüleid kapnak papírt, ha olyan kedvük van az iskolát is értesítik, de szerintem nem fogják. Pénzbírság esetleg, az sem biztos, de szabálysértési eljárás indul, el kell menned majd a tárgyalásra, és valószínűleg kapsz egy kirendelt emberkét, akivel egyszer-kétszer elkell menned majd "beszélgetni". Komolyabb baj nem lesz belőle, viszont innentől figyelj odah ogy ne történjen több ilyen, mert ha "visszaeső" vagy rádküldhetik a gyimit.
2010. ápr. 22. 15:43
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

eléggé szégyellem magam.

2010. ápr. 23. 17:24
 6/8 anonim válasza:
Mi lett belőle ?? nekem pénteken kell mennem.. 380-ft miatt : // kiskorú is vagyok : /
2011. dec. 14. 01:26
 7/8 anonim válasza:
illetve fiatalkorú ^^
2011. dec. 16. 00:02
 8/8 A kérdező kommentje:
kártéritést kellett fizetni. meg fél év felfüggesztett. amugymár azért is annyira megb*szhatnak ha egy csokit ellopsz vagy 2üveg piát.
2012. ápr. 19. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!