TESCO-s problémám van, csinálhatnak ilyet?
10.7.-én vett a nagyi a kislányom szülinapjára egy téli overált, ami a legnagyobb jóindulattal se felel meg a 12-18 hónapos méretnek. A belsőszárhossz akkora, hogy csak térdig ér a (téli!!!) overál ( A karhossz 2x-szer akkora volt:-D ). Visszavittem, azt mondták mennyek keressek egy megfelelőt és cserélik. Hát én meg nem találtam, mert 1 évesnek nincs szüksége lábfejes ruhára, cipőt hord a kicsim és jár. Kantáros nadrág volt külön ami meg 3x visszahajtva jó rá ( az is 12-18 hós méret ;-) ) Vissza szerettem volna kérni a pénzt, mondták, hogy nem lehet válasszak helyette más ruhát. DE nekem overál kell nem más ruha. Más ruhánk van elég a nagyobb tesóról.
Majd lenyugodva és tudomásul véve hogy ragaszkodnak a pénzükhöz kértem, hogy adjanak TESCO-s vásárlási utalvány, mert momentán nem találok a gyerekre azt ami kell és ha későbbi áruszállításnál találok megfelelőt, akkor elköltöm náluk a pénzt megint. Hát azt se adhatnak, és még ma visszaválthatom ha akarom más ruhára , mert ma jár le az a bizonyos 3 nap.
????
Nem az overál nem tetszett, hanem selejt gyártmány volt ezt az ott dolgozók is nyugtázták. Köteles vagyok más ruhát választani vagy balhézzak a pénzért?
A bolt nem viselkedett szabályszerűen, vagy
egyszerűen tudatlan. Egy kicsit feljebb az
információknál vannak jogszabályok, így a
Ptk és a 49/2003 GKM rendelet a
szavatossági ügyintézésről. Egyértelmű,
hogy elsősorban kijavítás vagy kicserélés
lehetséges, ha ezek nem oldhatóak meg,
akko lehet árengedményt tenni ( akár pl.
levásárlás), de ha a fogyasztónak ez nem
megfelelő kérheti a vételár visszatérítését
(elállás a szerződéstől).
Egyébként: www.fogyasztovedelem.com
Remélem segítettem :-)
Ez nem valószínű, hogy egy pernél elmenne szavatossági hibának. Nem szétment az első mosásnál, vagy ilyenek, hanem rossz a szabása (ami látszott a vásárlásnál is)
Már évek óta nincs kötelező visszavétel ha méretben nem felel meg, vagy nem tetszik a ruhadarab.
Nem vagy köteles más ruhát választani, más terméket is vehetsz.
A pénzed nem kötelesek visszaadni, sőt az árut sem lettek volna kötelesek kicserélni.
Az, hogy az ott dolgozók mit mondanak (szerintük selejt-e, vagy sem) egy esetleges pernél semmit nem számít (még bizonyítani sem tudod, hogy azt mondták)
Azzal jársz a legjobban, ha levásárolod az árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!