Miért érzek késztetést értelmetlen dolgok vásárlására? Hogy lehetne ebből lenyugodni?
Figyelt kérdés
Egy blogon olvastam, hogy létezik a pénzügyi böjt, mint önismereti tréning. Adott ideig kaján meg rezsin kívül semmit nem vásárolsz, nem viszel bankkártyát, kevés kp-t tartasz magadnál minden nap. Így kikerülsz egy rutinból és bölcsebben tudsz rálátni saját pénzügyeidre. Két-három hónapja csinálom. Észrevettem egyrészt, hogy hirtelen tele lettem magamhoz képest pénzzel, ami tök jó, mert távlati lehetőségeket nyithat, másrészt pedig viszketek, hogy vásárolni kéne valamit, ami feldob. Ugyanakkor egyik dologra sem tudom azt mondani, amit vennék, hogy szükségem lenne rá, inkább szeretnék megnyugodni és hosszabb távon gyűjteni egy nagyobb lakásra. Ismeritek ezt a vásárlási viszketést? Elmúlik, és ha igen, hogyan?2016. szept. 4. 10:19
1/2 anonim válasza:
Anyagias, egyszerű ember vagy, akinek a tárgyi dolgok okoznak örömöt. Nincs ezzel baj, te ilyen egyszerű vagy, csak csináld ésszel, 1-2 apróságot vegyél max, hogy meglegyen az érzés.
2/2 anonim válasza:
Ilyen jellegű viszketést nem, de hasonlóképp vagyok az utazással, a gasztronómiával meg a kultúrával. Viszont ezeknek mindig van értelme, ellentétben egy új cipővel. Vásárolgatni hálisten utálok, inkább rongyolódásig hordom a ruháimat, semmint hogy be kelljen tennem a lábamat egy ruhaüzletbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!