Ballagás. Nyolcadikból ballagok idén, anyukám egyedül nevel. Havonta kb.80. 000 forintot keres. Most télen zárva lesznek, szóval ez a bevétel is elesik. Keressett másodállást, de az semmire se elég. :/ Mennyibe kerül átlagosan egy ballagás?
Nem azt mondtam, hogy nem volt, hanem hogy előfordult olyan is 10 év alatt mondjuk többször és sosem voltunk nagyon gazdagok.
De a szüleim nem voltak olyanok, hogy égessék magukat, hogy pár ezrest nem adnak be a saját lányuk tablójára, és igenis, a ballagást évekre előre tudja az ember, hogy lesz, nem váratlan dolog, lehet rá spórolni nagyon kis adagokban is.
Nem hiszem, hogy torz értékrendre neveltek volna a szüleim azért, mert nem akarták, hogy szégyenben maradjak ÉN a többi osztálytársam előtt, hogy a saját tablómra nem kerülök fel...
Meg nem azért, de anyukád miért van olyan helyen, ahol télre bezárnak?
Mit fogtok hónapokig bevétel nélkül csinálni?
Miért nem megy olyan helyre, ahol télen is nyitva vannak.
Mit dolgozik most?
Sajnos ez a baj Magyarországgal..
Az téves értékrend hogy valaki a gyerekére rászán pár évente 10-20 ezret még ha nehezen élnek is meg?
ez nem téves értékrend..
Téves értékrend az, amit manapság csinál a legtöbb ember.
óvónő vagyok, kb 500 ft havonta a csoportpénz. Ebből a bejött 10-20 ezer forintból szoktunk olyat, hogy 1 héten egyszer van gyümölcsnap, következő héten sütinap, stb.
Vagy van, hogy szervezünk bábszínházlátogatást 2-3 havonta, kb 1000 ft/gyerek.
és a legtöbb szülőtől úgy kell kikönyörögni az 500 ft-os csoportpénzt is, van aki nem hajlandó beadni.
De azért ezek az emberek kb 99%-ára jellemző, hogy ahogy kilép a csoportból veszi az automatából a kávét meg gyújt rá a cigarettára. De 500 ft-ot nem tud beadni, mert ő egyedülálló, meg kiskeresetű stb.. De azért eldohányzik, kávézik naponta 1000 ft-ot...És kb mind ilyen, aki nem akar fizetni.
De persze az ő kölykének,mert néha már nem tudok mit mondani az ilyenek gyerekeire ugyanúgy adni kell gyümölcsöt, meg sütit meg akármit, nem mondhatom azt, hogy Zsuzsika, te nem vehetsz, mert anyád 500 ft-ot nem képes beadni...
Egyszerűen ez a torz értékrend.
Elvárni, hogy majd más fizet helyettem, akinek több van mint nekem...Mert sokszor néhány gazdagabb szülő ad be egy kicsit többet, hogy meg legyen az össze valamire.
A jótékonysági bálkor sem képesek az ilyenek egy 200 ft-os támogatói jegyet sem megvenni, úgy vannak vele vegye meg a gazdag szülő az 5 ezreset, majd az ő gyereke is hagy részesedjen abból, amit vesznek a befolyt összegből.
Na ez a torz értékrend.
Szóval ne adjon bele a gazdagabb szülő egy fillérrel sem többet.
És kérdező, ezt nem feltétlenül rátok értettem, ne vedd magadra, csak általánosságban írtam.
De egy tablóra legalább gyűjtsétek össze, pár ezret nehogy már ne tudjon valaki 1 év alatt összegyűjteni. Se nagyszülő, se keresztszülő semmi nincs? Apukád hol van? Meghalt vagy elváltak a szüleid?
Honnan tudod, hogy máskor nem szánt a gyerekére pénzt? Valahonnan nete is van és eszköz, amin netezik...
Mi a francért nem lehet egy ballagást kibírni annyival, hogy végigmegy az iskolán és kész? Általános iskolai! Miért nem lehet megérteni, hogy egy munkanélküli embernek fontosabb lehet az otthona és a gyerek otthoni körülményei, mint az iskolai baromságok? És miért ne lehetne majd akkor kedveskedni a gyereknek, amikor van normálisan pénze?
Magyarországgal az a baj, hogy azok, akiknek nincsenek súlyos anyagi problémái, és sosem voltak, baromi jól tudják (vélik tudni pontosabban), hogy kellene élniük azoknak, akiknek vannak.
A nézeteik szerint ezeknek az embereknek ne legyenek vágyaik, igényeik, éljenek nagyon sivár, örömtelen életet. És ehhez még kárörvendenek is. Elvárják, hogy a szegény ember ne ünnepelje a karácsonyt, ne vegyen születésnapi tortát a gyereknek, egyáltalán semmit, ami "fölösleges luxus", maradjanak meg a vágyai és igényei a Maslow-piramis legalján, mint egy amőbának. Ez nagyon szomorú.
Hogyne, kibírja a gyerek, ha ő nem megy a nyolcadikos bankettre, ahol ott van az összes osztálytársa. Azt is kibírja, ha nem lesz ott a képe a tablón, meg sok mindent túl lehet élni, de abba nem gondol bele, ő mit érezne ilyen helyzetben.
Kívánom ennek az okoskodó válaszolónak, hogy hagyják ki minden ilyen programból a jövőben, amiben mindenki részt vesz, de pénzbe kerül, és ki lehet nélküle bírni. A teljesség igénye nélkül ilyen minden munkahelyi összejövetel, ebéd, sörözés a kollégákkal, minden vendégség, baráti összejövetel, születésnap, karácsony, húsvét, anyák napja, gyereknap stb.
Nem születésnapról vagy karácsonyról volt szó kiskoma! ÁLTALÁNOS ISKOLAI BALLAGÁSRÓL - sőt azt se tudjuk, hogy a kérdezőnél tartanak-e bankettet...
Épp ezt mondtam: OTTHON költsön a gyerekre. A karácsony pont otthoni ünnep, míg a ballagás egy iskolai cécó. Idióta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!