Honnan szerezzek minél hamarabb 10 millió forintot?
ja, értem. :)
én már nem tudok ilyen bizakodó lenni, túl sok ellenpéldát láttam.
Így van teljes mértékben komolyan gondoltam!
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
De azért válaszolok tételesen a kérdésre.
Magyarországon nem dollár van.
De van Magyaroszágon dollár is. Saját szememmel láttam!!!
Ez matekórán talán működik, de a valóságban nem.
2 a másodikon a valóságban is 4.
Próbáltál már valaha valamit eladni?
Próbáltam is, tettem is.
Szerintem közöd nincs a nagybetűs élethez, ha ez szerinted "ilyen egyszerű".
Márpedig a nagybetűs életben élek nem petig a kisbetűsben. Utóbbit nem is tudom, mi.
Egyrészt bármit akarok eladni, jó eséllyel nem fog holnap sikerülni.
Sajnos ez igaz ezen a ponton a zseniális elméletem valóban kezd meginogni. (de csak a határidő tekintetében)
Van, hogy heteket, hónapokat vár az ember egy vevőre.
A francba akkor mégse lesz egy hónap alatt 10 millióm.
Sokan nem vesznek kéz alól nagyobb értékű dolgokat. Miért vennék egy tévét magánszemélytől? A bolt ad rá garanciát, ha baj van, te meg lehet eltűnsz, meg amúgy is, kell a francnak egy ilyen, hisz ha már előtte a tied volt, akkor használtnak számít.
Azt elfelejtettem mondani, hogy olyasmit kell ehhez megvenni amit el tudsz adni dupla annyiért. ha olyant veszel amit nem akkor ez már nem működik.
Az agymenésed kicsiben talán működhet.
Talán adok egy 50 forintos csokiért 100 forintot, ha épp megkívánom, és nincs időm elmenni másik boltba.
Gratulálok, felfedezted a vendéglátást. Az viszont nagyban is működik. Bár lehet hogy csak én voltam az egyetlen balek aki 5000 Ft-ot fizetett egy ezer forintos vacsoráért.
De már néhány ezer forintnál sem működik, hogy 2x annyit fizessek érte, több tízezernél, több százezernél, több milliónál meg főleg nem tudod eladni a terméked.
Senki nem fog egy 1 milliós kocsiért 2 milliót adni.
Nos én adtam egy adag husért kurumpliért levesért sutiért salátáért stb 5 ezret pedig megvehettem volna ezerért is az egészet a tescoban.
De nekem gyanus hogy mindig lesznek ilyen balekok mint én.
Senki nem fog egy 1 milliós kocsiért 2 milliót adni.
Igaz hogy nemegymillió mert ehhez az összeghez nem biztos hogy autó a megfelelő termék, úgyhogy inkább azt javaslom hogy ne menj bele mert nem értesz hozzá.
Ülj vissza az iskolapadba, tanulj egy kis közgazdaságtant, vagy egyszerűen csak menj el dolgozni, élj meg a fizetésedből, és rájössz, hogy működik a világ.
Vagy járj nyitott szemmel s ne a kereskedelmi dogmákat tanuld csak meg, hanem gondolkozz is. Legalább néha. (bár tízmillióhoz a néma kevés lesz).
Ha az általad leírtak működnek, és ilyen egyszerűek, akkor gondolom, te nem vagy csóró, hanem több tízmilliód van már a bankban, és most épp a tegnap 50 millióért vett árut adod el 100 millióért.
Na most végkép lebuktam, mégse működik egy hónap alatt s nem is annyira egyszerű mint azt egy fél oldalon leírt vázlat sugallta,
Ja, a törvényekről még nem is esett szó, hogy a kereskedéshez engedélyek kellenek, valamint megjelenne az adóhatóság a vagyonvizsgálat miatt, stb.
Így van a törvényeket se fejtettem ki, sőt a komplett üzleti tervet se másoltam be ide, a könyvelést se, és még sorolhatnám oldalakon át mi az amit nem írtam le.
De akkor most megjegyzem: ajánlatos betartani a törvényt. Újra leírom, kiemelten: AJÁNLATOS BETARTANI A TÖRVÉNYT. Azért írtam így le, hogy nehogy az történjen, hogy amiatt mert nem írtam le valaki azt hiszi, hogy nem kell betartani.
*A néma is néha.
Most már mindent alaposabban megmagyarázok nehogy megint félreértés legyen.
Attól, hogy valaminek a vázlata egyszerű, és működik, még nem lesz könnyű és biztosított.
Úgy látszik ezt közgazdaságórán manapság nem tanítják, vagy csak túl sokat bagóztál a wcben órára járás helyett?
ez a tézis komolyan annyira egyszerű, se különösebb ész, se végzettség, se semmi nem kell hozzá, nem is értem, miért nem ebből él mindenki!
még annál sem működik, aki tényleg seftelésből él.
biztos vannak balekok, akik drágán vesznek autót. szerinted minden nap, minden autóval meg lehet csinálni, vagy mocsok nagy szerencse kell hozzá?
elhiszem, hogy 5000-ért vetted a krumplilevest.
drágaságom, te ott nem a krumplit fizetted meg, hanem a szolgáltatást, a kötényes pincért, a segged alá tolt széket.
kérd ki szépen azt a krumplilevest egy ételesbe, és próbáld eladni 10000-ért.
jelezz, ha megvan, mert az ezen a pénzen vett dolgot én magam fogom 2x annyiért megvenni.
most pedig tedd meg, hogy nem minden mondatra, hanem minden szóra mondasz valami okosságot, de ügyelj, hogy 2x ugyanaz ne forduljon elő!
nem, így nem lehet.
ez nem egy soklépcsős folyamat.
egyszer, max 2x eljátszhatod, hogy megveszed a terméket, hozzáadsz egy szolgáltatást, és eladod többszörös áron.
de a lépcsős megoldás nem működik, nem tudod újra dupla áron eladni, majd ugyanazt megint dupla áron.
hiába beszélsz a magas lóról, hiába kötöd az ebet a karóhoz, nem működik.
biztos viccből kínlódnak az emberek a gyárakban, mikor ilyen könnyű lenne pénzhez jutni.
na jó, kell hozzá némi kezdőtőke, meg agy, de érdekes módon ahol ez megvan, azok nagy része sem éli túl. felénk néhány havonta zárnak be az újabb, friss próbálkozások.
szóval mégsem egy általános tuti tipp, amit írtál, pedig úgy adtad elő.
szállj le a földre, Júlia.
én nem írtam tuti tippet. az ellenkezőjét viszont igen. a szövegértelmezés még mindig nem megy.
azonban tévedésben élsz. akiknek ez megy azoknak azért megy mert mert folyamatosan adnak el termékeket.
épphogy működik, csak így működik a kereskedelem.
akinek meg nem megy az bizony kénytelen bezárni s elmenni pl. gyárba dolgozni mert egy vállalkozásnak terhei vannak amit fizetni kell akkor is ha nem ad el semmit.
máris megvan a magyarázat, miért dolgoznak gyárban sokan.
hogy te olyanról még nem hallottál hogy működik egy vállalkozás és csak azt látod, hogy sorra zár be és csak a gyári munkát látod az egyetlen megoldásnak... hát... talán rossz környéken élsz haver.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!