Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 12 évesen hogy keressek pénzt?

12 évesen hogy keressek pénzt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Volt egy balesetem, összetört egy kocsi és nekem kell fizetni (79000 Ft). A mamám azt mondta, ő fizet 30000 Ft-ot, csak hát a többi... Az én 30000 Ft-omból nem lesz könnyű, ez még így csak 60000... Ráadásul másra is kell pénz... Csak azért írtam le, hogy ne hidd, hogy laptopra vagy ilyen gyerekes dolgokra kell. Ez fontos dolog...

12/L

2016. aug. 29. 11:54
 1/8 anonim válasza:

Legálisan csak és kizárólag művészi tevékenységgel lehet ebben a korban pénzt keresni.

Vagy eladhatsz pár dolgot.

Feketén van mindenféle munka:

lényegében akármi, ha vannak rá ismerőseid.

2016. aug. 29. 12:00
 2/8 anonim ***** válasza:
Ebbol a sztoribol valami hianyzik. Senki sem varhatja el egy 12 eves gyerektol, hogy tobb tizezer forintokat csak ugy kifizessen. Dolgozni nem dolgozhatsz 15 eves korodig, ugyhogy marad a zsebpenz. A sporolt penzed nyilvan ra fog menni, de ennel tobbet senki nem kovetelhet toled.
2016. aug. 29. 12:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

12 évesen hogy a fenébe tudtál egy kocsit így összetörni?

kiskorúként nem lehetsz felelős az általad okozott kárért. Szüleidnek kel fizetnie, aztán majd valahogy behajtják rajtad, pl zsebpénz elvétele, megvonása... de a károsult felé a szüleidnek kell rendeznie a dolgot.

2016. aug. 29. 12:05
 4/8 anonim ***** válasza:
Sehogy. A gyermekmunka tiltott. A szüleidnek kell kifizetniük.
2016. aug. 29. 12:22
 5/8 anonim ***** válasza:

"12 évesen hogy a fenébe tudtál egy kocsit így összetörni? "

Mondjuk pl nekiment bringával? Én inkább a 79.000Ft-on csodálkozom, keveslem :D

Am, sehogy nem tudsz pénzt keresni, adj el pár nem használt cuccod.

2016. aug. 29. 12:23
 6/8 A kérdező kommentje:
Már kifizették, csak oda kell nekik adnom... Amúgy biciklivel mentem neki a kocsinak és úgy törtem össze... Nem tudom, anyáék fizetnek-e valamit benne vagy az egészet nekem kell a mamámékkal...
2016. aug. 29. 12:34
 7/8 anonim ***** válasza:

basszus, ennyire nekimenni bringával? hogyan??? ráadásul mindezt úgy, hogy a kocsi teljesen vétlen a dologban?

bocsánat, hogy értetlenkedem, de nekünk bő 2x ekkora kárunk lett úgy, hogy másik autó jött belénk (nem kicsit), és teljes hátsó lökhárító-csere, oldalsó lemez javítás, és az egész hátsó fertály fényezése benne van.

2016. aug. 29. 13:29
 8/8 A kérdező kommentje:
Úgy mentem neki, hogy van a parkolóban egy lejtős utca és a kocsi pont az utca alatt állt.
2016. aug. 29. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!