Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Rengetegen dolgoznak Budapeste...

Rengetegen dolgoznak Budapesten is minimálbérért, azok hogy a fenébe tudnak megélni ott?

Figyelt kérdés

Vidéken még nagy nehezen el is tudom képzelni, hogy valaki meg tud élni magyar minimálbérből, mert legalább nem a teljes fizetése megy el a lakhatásra, de Budapesten igen.

És tudom, hogy vannak informatikusok akik Pesten 800k-t keresnek, de rengetegen vannak minimálbéren. Azok hogy élnek?

2016. aug. 26. 19:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
75%

Én pár éve dolgoztam havi 90.000 Ft-ért, és semmi mást nem kaptam a cégtől.

Szülők támogattak lakhatással és étkezéssel, buszbérlettel.

2016. aug. 27. 12:31
 12/15 anonim ***** válasza:

1. Nem mindenkinek kell lakást bérelnie. Ha van, mert örökölt, akkor máris nem olyan nehéz a minimálbéres megélést elképzelni.

2. Nem Bp-en bérelnek lakást.

3. Nem egyedül bérelnek lakást.

4. Még csak nem is szobát bérelnek egyedül.

5. Valójában nem minimálbért kapnak. Szinte alig ismerek már embert, aki ne borítékba kapná a fizetése egy részét. És nem, nem csak takarítókról meg útépítő munkásokról beszélek, hanem még irodai munkáknál is, még a sokat megélt informatikusoknál meg programozóknál is. Az új módi az adócsalásban pedig az, hogy a dolgozókat kiszervezik egyéni vállalkozónak, ahol KATA-val kevesebbet kell adózniuk mint egy takarítónak, több százezres fizetések után is.

2016. aug. 28. 20:35
 13/15 anonim ***** válasza:

"Az új módi az adócsalásban pedig az, hogy a dolgozókat kiszervezik egyéni vállalkozónak, ahol KATA-val kevesebbet kell adózniuk mint egy takarítónak, több százezres fizetések után is."

És ezt hogy oldják meg úgy, hogy a NAV ne vélelmezze a rejtett foglalkoztatást?

2016. aug. 29. 02:51
 14/15 anonim ***** válasza:

"És ezt hogy oldják meg úgy, hogy a NAV ne vélelmezze a rejtett foglalkoztatást?"

Szerintem a NAV nem is foglalkozik ezzel. Itt is a cég fele külsős legalább. Olyan nyilvánvaló adócsalásokat hagynak érintetlenül, hogy már bennem felvetődött, hogy direkt nem ellenőriznek mindent, mert akkor működésképtelen lenne az ország. Orvosoknak bejelentett 200-as fizuból honnan futja 3 luxusautóra meg 2 nyaralóra? Naná, onnan, hogy óránként kapnak egy 50 ezres borítékot. Az összes vendéglátóhely szintén adót csal. Építkezések, mezőgazdasági munkálatok, stb. Ezeket mind agyon lehetne vágni 1-1 ellenőrzéssel.

2016. aug. 29. 08:55
 15/15 anonim ***** válasza:

Mondjuk ez tényleg így van ahogy előttem írták, nagyon sok ember borítékban kap fizetést vagy egy részét.

Én dolgoztam olyan helyen ahol az egészet, vagy mostani előtt egyel ahol minimálbér utalva és mellette kp.

De eltudom képzelni hogy sok ember kp-ba kapja.

2016. aug. 29. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!