Ez a hír igaz? A Magyar Posta úgy döntött, hogy október 1-től minden 24mm-nél vastagabb boríték csomagnak minősül, feladási díja 1240 Ft.
Törvény szerint 15 nappal a változás előtt ki kell írniuk honlapjukra a tájékoztatást.
Van ilyen tájékoztatás a honlapjukon? Nincs.
Október 1. előtti 15 napon belül vagyunk? Igen.
Lesz változás október 1-én? NEM!
Tegnap voltam a postán, és mondta a munkatársuk, hogy lesz ez a bizonyos változás okt. 1-től.
Viszont 2-3 napja olvastam egy Facebook-os bejegyzésben, hogy a posta ezt visszavonta bizonytalan időre. Erről viszont a munkatárs nem hallott. Jövő héten kiderül.....
Ha volt is ilyen terv, a posta visszavonta, az október 13-án életbe lépő új szabályzatukban is így definiálják a levelet: "A levél,legkisebb mérete: 90x140 mm;
legnagyobb mérete: hosszúságban, szélességben és vastagságban együttvéve 900 mm, de a leghosszabb mérete 600 mm-nél nem lehet nagyobb... A méretei miatt levélszekrény útján nem kézbesíthető (maximális méret
324x229x24 mm) belföldi viszonylatú – válaszküldeménynek nem minősülő – küldeményt a Posta a kézbesítés helyére (címhely, postafiók) való tekintet nélkül kizárólag könyvelt küldeményként veszi fel." - Ez már egy ideje így van, a 24 mm-nél vastagabb dolgokat csak ajánlottan veszi fel a posta, de ezntúl sem lesz kötelező csomagként. - [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!