Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi az a postai díjszabásban...

Mi az a postai díjszabásban szereplő "M-zsák"? Minek minősül egy "bélelt boríték"? Levélnek, vagy "M-zsák"-nak?

Figyelt kérdés

Az Amerikai Egyesült Államokba (Tennessee) szeretnék egy barátomnak egy filmet küldeni DVD-n (DVD-tokban).Még sohasem küldtem az USA-ba levelet.Rákerestem a díjszabásra a Magyar Posta Zrt. honlapján,ahol küldeményként elkülönítették a "levelet",és az ún. "M-zsák"-ot.Rákerestem mit jelenthet ez utóbbi,de nem igazán találtam hasznos választ:S A DVD-t egy belülről olyan "levegőbuborékos (avagy "pukkasztós") papírral" bélelt borítékban szeretném elküldeni. Az levélnek minősül vagy "M-zsáknak"?:S Van-e valamilyen egyéb kötelezettség vagy fizetni való a postaköltségen kívül (vám,stb.)? Egyáltalán küldhető az Egyesült Államokba DVD-lemez? Átfutottam a tiltott küldemények listáját,de ott nem találtam.Volt már valakinek esetleg gondja vele?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2010. nov. 16. 18:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Az M-zsákot nem tudom micsoda. De bélelt borítékban myugodtan küldheted a DVD-t.Levélnek minősül,de elég sok a postaköltség. Feltétlen légipostán add fel,mert símán nagyon sokára ér oda. (4-6 hét)
2010. nov. 16. 18:40
 2/3 A kérdező kommentje:

Értem,köszönöm! Az idő nem számít,Karácsonyig csak odaér:)

Azt hiszem meg fogom kérdezni a Postán ezt a zsák-dolgot:S Ha levélnek minősül,nem tűntek annyira vészesnek az árak a Posta árjegyzékében,de nem tudom mikor frissítették.

2010. nov. 16. 19:17
 3/3 A kérdező kommentje:

Ma voltam a Postán,és biztosra mondhatom,hogy a bélelt boríték levélnek minősül.Az "M-zsákra" azt mondták,hogy egy speciális csomagforma,amit ritkán használnak.Viszont tényleg elég borsos az ár, az én levelem (küldtem egy kis rajzot is egy üveg keretben a DVD mellett) már az 500g-os súlykategóriába esett,így elsőbbségi és minden egyéb extra nélkül is 1700Ft-ba került elpostázni...Elsőbbségivel 2000Ft lett volna, és +700Ft-ért kérhettem volna nyomon követési szolgáltatást.

Gondoltam megosztom a tapasztalatomat,hátha másoknak is segít:)

2010. nov. 17. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!