Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Pénzbeosztási és félretevési...

Pénzbeosztási és félretevési trükköket, technikákat mondanátok nekem?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, van biztos melóm, levelezőn végzem a fősulit, 70 ezret keresek havonta, már egy éve dolgozom, de egyszerűen nem tudok félretenni. :(

Eleinte nem is akartam, mert élveztem, hogy végre van saját fizetésem szóval költekeztem... De az utóbi hónapokban igazán megtartóztattam magam, egy szál ruhát sem vettem, egy turiba sem tértem be, bulikon se ittam, vagy ettem, mégis mindig elfogy a fizetésem, ill. nem marad annyi, amennyit szeretnék. :..(

20 ezer megy haza, 20-et elköltök erre-arra utazásra, és a maradék 30 valahogy kifolyik a kezemből... Pedig igazán próbálkozok!

Mondjátok el, ti hogyan spóroltok, hogy tesztek félre és mennyiből?

Segítsetek!

2010. ápr. 20. 08:39
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Igazából utazásra, meg fesztiválra (Ozora) gyűjtök, tehát nem vagyok ám én olyan anyagias, csak vannak vágyaim.

Elsőre én is a munkahely váltáson gondolkodtam, de hát ezért 5-6 órát dolgozom, és nem is olyan megerőltető, meg rugalmas a munkaidő, és szeretem a kollégáimat... Ez utóbbi a legdöntőbb érv.

A fémpénzes félretevést próbáltam, de mindig onnan markoltam hó végén, mikor megszorultam.

A folyószámlámra nem akarom lekötni, amit meg elhatározok, hogy elrakom valahogy elköltöm.

Hogy mire megy el? Ajándékokra, meglepikre, apró bisz-baszokra, amiknek nem tudok ellenállni... Lehet, hogy megkérem anyukámat, hogy vigyázzon a félretett pénzemre... Sajnos ilyen nyomi vagyok, hogy rám tör, valami apróság iránti vágy, és elnyomja a nagyobb cél vágyát, és olyankor valakinek le kell fognia, hogy ne nyúljak a párnám alá.

Köszi a válaszokat!

2010. ápr. 20. 09:27
 12/14 anonim válasza:

25 vagyok. Nekem is csak az vált be, hogy

váltottam egy olyan munkahelyre, ahol 3x ennyit megkerestem. Persze szerettem az előtte levő munkám én is,

de az életszínvonal döntött! Ha sokáig 70-ből kell élned,

vagy megbolondulsz, vagy

megbolondulsz!

Nem lehet 70-ből megélni, és aki ennyiből él, az már

mindenről lemondott!(saját magára se tud költeni) :(

Max. eszik!+áram,gáz,víz!

Azért ez még kevés a "boldog élethez", nem?

Vagy csak én vagyok ilyen kapzsi, mohó, hogy ne műanyag ruhába kelljen rohangálnom? És még sorolhatnám!

Pontosan azért nem tudsz félrerakni, mert ennyiből, ilyen árak mellett, még ha nem fizetsz minden számlát,

akkor sem marad semmid!

De hát ez csak az én véleményem.

2010. ápr. 21. 11:18
 13/14 A kérdező kommentje:

Igazad van utolsó, csak hát amíg tanulok eléggé be vagyok szorítva, mert nem könnyű akárcsak még minimál bérért is rugalmas munkaidejű állást találni, ahol ráadásul elengednek, ha valami fontos intéznivalód van.

Mindenesetre nézegetem az állás hirdetéseket.

Amúgy érettségivel nincs olyan munka, ahol többet fizetnének nem?

2010. ápr. 21. 11:57
 14/14 anonim válasza:
Én is a fémpénzes megoldást tudnám javasolni nekünk is az jött be.A lényeg hogy ne számold meg és olyan dobozt csinálj neki hogy ne lehessen kinyitni olyan könnyen.Nekünk be van ezerrel celluxozva.Én 2002-ben kerestem 160 ezret és egy egy hónapban 180 at is a párom pedig 220 ezret hozott haza plusz a 20 ezer körüli családi pótlék és a 24 ezer körüli gyes, és minden hónapba úgy éltünk hogy hónap végére már számolgattam hogy mit vehetek meg mármint csak paprikás krumplira maradt szó szerint.És nem kellett csak 25 ezret fizetnünk a rezsibe is mert sógórommal laktunk önkormányzatiba tehát nem volt albérlet a rezsit felesbe fizettük.Tehát szerintem viszonylag megoldás ha többet keresel de szerintem a mostani melód jó a 70 ezer ft-jával.Most a lakáshitel 80 ezer személyi kölcsönünk még 3 évig 30 ezer lakástakarék pénztár 5100 ft .én 60 ezret keresek a férjem 110 ezer forintot és megvan mindenünk.Sőt nyaralni is megyünk napi 4000 ért kampingbe és csak egy hétre de nem érzem feltétlen hogy éhezek csak jobban odafigyelek és a napi 800 ft amit kajára költhetek csak annyi van a pénztárcámba ami meg netán egy egy nap megmaradna az megy félre és abból veszek szendvicsre valót vagy benzint ha hétvégén mennénk valahova hosszabb sétára.Szóval lényegében a 60 ezerből és a családi pótlékból 26 ezer ft-ból élünk négyen és abból fizetjük a rezsit mert a párom kártyájáról rögtön lekapja a bank amint megjön a fizu.sőt egyszer egyszer ki kell pótolni.Szóval csak oda kell figyelni és most nem később mert most vagy fiatal ha most ügyes vagy akkor később se lesz baj.Ja és lakáshitelen kívűl lehetőleg hitelt soha ne vegyél fel mert akkor azon veszed észre magad hogy csak azok visszafizetéséért dolgozol, magadra meg nem marad.Sok sikert remélem segítettem, egy 29 éves anyuka.
2010. aug. 1. 04:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!