Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Budapesten sokkal drágább az...

Budapesten sokkal drágább az élet? (16/L)

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy költözni fogunk(nem albérlet),és az is szóba jött hogy Bp-re költöznénk.Engem úgy különösebben az érdekelne hogyha tudnátok ilyen konkrét árakat írni hogy mi mennyibe kerül.Pl a New Yorkerben ugyanannyiba kerül gondolom minden mint egy vidéki nagyvárosban...Meg ilyenek hogy pl Dm,Rossmann,Müller ,fodrászat,kozmetiukus,busz bérlet,Gyors kajáldák,ruhák,szórakozóhelyek, Na meg az ilyesmiknek érdekelne a körülbeli ára.Mert olyan furcsa, nem is akarom elhinni hogy pl 1 kg kenyér 400 ft, mikor nálunk egy drága fajta 250 ft.

2016. aug. 18. 22:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
85%

A New Yorker, DM, Tesco stb. kb. az egész országban ugyanazon az árakon dolgozik.

Pl. a gyorskajáldák, fodrászatok, szórakozóhelyek lehetnek drágábbak.

Én éltem Budapesten és vidéki faluban is.

Ha albérletben laksz, akkor Budapest egyértelműen drágább, mint vidék, és nem is kicsivel.

Albérleten kívül viszont szerintem sokkal kedvezőbb Budapest árak szempontjából.

Vidéken faluban, ahol nincs pl. Tesco vagy Lidl, adnak egy kiflit 25 Ft-ért, míg a Lidlben volt, hogy 6 Ft-ért vettem friss, meleg kiflit.

Budapesten x összegért jó pizzát kapsz, vidéken ugyanannyiért "gyengébbet".

Budapesten tele van különböző bevásárlóközpontokkal, szupermarketekkel, mint pl. rengeteg Tesco, Lidl, Penny, Aldi és még sorolhatnám, ott az Árkád, Sugár, Westend, Mammut, stb. mindenhol akciók vannak folyamatosan. Ilyennel vidéken falukban nem találkozol.

Ahhoz, hogy a budapestihez hasonló akciók közelébe juss, elkell kocsikáznod a legközelebbi városba.

Ha vidéken kisvárosban laksz, akkor talán van egy Penny vagy Lidl és valamennyivel jobb a helyzet.

Vidéki városokban pedig sokkal jobb a helyzet, ott Budapesthez képest csak a szórakozóhelyek és munkák mennyiségében és minőségében van különbség.

Szóval ha nem albérletben fogtok lakni, hanem saját házban/lakásban, akkor Budapest szerintem kedvezőbb és olcsóbb is, mint vidék.

2016. aug. 20. 09:23
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Fèlig vidèki vagyok fèlig Pesti. Szüleim vidèkiek..

Minden olcsòbb Pesten...

Itt egymást èrik a boltok, èttermek stb. Nem lehet árakat felnyomni. Mìg vidèken van 1-2 bolt, pár kocsma, mèg pl Szolnok ami nagyváros is alig van valami..

Pest sokkal olcsòbb. Plazákban állandò leárazás, rengeteg jò minősègű turi fillères ruhákkal...Gyros pita mindenhol 450, gyros tál 1100...de akkora hogy meg sem tudod enni. Kìnai kajáldábab 600 egy adag kaja..Szolnokon kb 1200èrt eszem ugyanazt...szòrakozòhelyeken állandò italakciò pl 2 nagy koktèl 890...kürtős kalácsot 350 ft-èrt veszem...

Vannak nagy kìnai üzletek pl a Köki terminálban ahol kozmetikai cikkek, haztartasi dolgok 100-200 ft- al olcsòbb legalabb minden mint a rossman, dm stb...

0.33as coca colat pasimnak szoktam hozni 180 ft-èrt veszem kb mindnehol...mèg a non stop boltban sem több 200nál.. Havi bkk bèrlez felnőtt 9500 diák 3450 de orrba-szájba utazhatsz vele bárhova mìg az otthoni volan bèrlet is dragabb mondjuk 15 km-re ès csak arra az adott ùtszakaszra èrvènyes..

Hatalmas baromság hogy Bp. drága max az albèrlet ár sok, semmi más.

2016. aug. 20. 12:04
 13/13 A kérdező kommentje:
#11 #12 Húú nagyon köszi ezeket a hosszú és tartalmas válaszokat. :)
2016. aug. 20. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!