Van valamilyen szankciója annak, ha valaki nem fizeti a TB-t?
Figyelt kérdés
Szóval, ha nem is jár neki, de nem is fizeti maga után.2016. aug. 13. 13:07
1/9 anonim válasza:
Egy idő után kapsz a NAV-tól egy levelet a tartozásról. Eltelhet 2-3 év is, hogy szép hatjegyű összeg legyen, plusz késedelmi kamatok. Ha nem fizetsz, jön a végrehajtás. Ha elmész valaha még dolgozni, letiltják a fizetésed, inkasszót tesznek a számládra. Ha van autód, ingatlanod, ráterhelik a tartozást. Ha semmid sincs, lefoglalhatják az ingóságokat, ahol laksz, akkor is ha nem a tieid, ha nem tudod bizonyítani, hogy az másé.
3/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszi.
Eddig külföldön éltem, így semmilyen TAJ kártyám nincsen még,most megcsináltattam a magyar igazolványt, lakcímkártyát. Innentől fizetnem kell, akkor is, ha nem itt tartózkodom még? Még félévig biztosan nem tudok felköltözni.
Az is, aki külföldön dolgozik? Mondjuk megcsináltatta a magyar igazolványt-lakcímet, mert kellett a munka miatt, de aztán külföldön pld. Ausztriában vállal munkát és ott él? (ez nem rám vonatkozik, hanem egy ismerősömre)
2016. aug. 13. 13:32
4/9 anonim válasza:
Ha itt van állandó lakcíme, de EU-ban dolgozik, be kell mennie a NAV-hoz, hogy kijelentkezzen a TB alól.
5/9 A kérdező kommentje:
Én meg még otthon tanulok, ezért tudok csak félév múlva felköltözni, mert akkor fejezem az iskolát. Nekem is be kell mennem?
2016. aug. 13. 13:38
6/9 anonim válasza:
Amelyik országban most vagy, az tagja az EU-nak? Ha nem, akkor előfordulhat, hogy fizetned kell, ha itt az állandó lakcímed. Jobban jársz, ha bemész.
7/9 A kérdező kommentje:
Szerbia, szóval nem tagja. Köszi.
2016. aug. 13. 13:53
8/9 A kérdező kommentje:
Arra esetleg tudnál nekem válaszolni, hogy ha most dolgozok itt két hónapot, ami ugye avval jár, hogy abban a két hónapban meglesz a biztositásom, de utána haza kell jönnöm fél évre, akkor mit tudok tenni, hogy utána ne kelljen fizetnem? Bemegyek és kijelentkezek és igy nem lesz probléma, ha visszajövök fél év után, és újból dolgozok, akkor pedig megint lesz?
2016. aug. 13. 17:36
9/9 anonim válasza:
Szüntesd meg a magyarországi lakcímedet, majd amikor visszajössz jelentkezz be újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!