Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha Nyugaton egyesek szerint...

Ha Nyugaton egyesek szerint ugyanúgy nyomorognak a munkások mint Magyarországon, akkor ez miért van?

Figyelt kérdés

Pl Grazban (kelet-Ausztria, 300 ezres város) egy 35nmes garzont ki tudsz bérelni 400 euró környékén, ráadásul ez rezsivel ennyi.

[link]

Holott egy minimálbéres is keres 1100 euró körül, nincs egységes minimálbér, de pl a vendéglátós minimálbér ekörül van, kicsit több.

Ráadásul 13-14 havi fizetést is kapnak a munkások. Nálunk ez scfi hogy egy takarítónő vagy egy mosogató ilyesmit kapjon.

Magyarországon a kőkemény nettó 7x ezres minimálból nem hogy a Grazhoz hasonló nagyvárosokban, de még a kisebb városokban se nagyon tudsz bérelni semmit.

Budapestről ne is beszéljünk, ott még szobabérlésre se elég a minimál. Holott Bécsben simán tudsz szobát bérelni 300-400 euró között, de egy olcsóbb garzont 500-600 között van. A 600 sok, de a vendéglátós minimál ennek majdnem kétszerese.

Budapest mit kínál? Ugyanezeket a 35 nmes garzonokat 90-*100+ezsiért adja ki a sok tulok, leszarva hogy van aki 70-80 ból él!

Ráadásul aki bemegy pár boltba pl AUsztriában, gyorsan látja hogy a négyszeres fizetés mellé, az árak nem négyszeresek.

Tehát az 1100 eurós elvileg éhbérből % osan kevesebb megy el kajára mintt pl a 75 ezres magyar éhbérből.

Miért mondogatják hogy Nyugaton ugyanúgy nyomorognak a munkások és nem is alacsony a magyar bérek, miközben a hülye is látja hogy sokkal jobban élnek Nyugaton a munkások?

És miért lesznek Magyarországon radikális béremelések a munkásosztály körében?

2016. aug. 8. 17:42
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Engem is idegesítenek Balázs kérdési, és sosem szóltam még hozzá, de...

Mondogatjátok neki, hogy tanulni kellett volna, jobb meló kellene stb, és akkor többet keresne. Ezzel maximálisan egyetértek, de ő most nem erről beszél. Hanem hogy hasonlítsuk össze az itthoni tanulatlan betanított munkást a kintivel. Hogy Budapesten nincs annyi a fizuja, amennyibe egy albérlet kerülne, míg külföldön ezen felül még enivalót is tud belőle venni.

Nem akarom védeni, de sztem elbeszéltek egymás mellett. Én jól keresek itthon is, 1000-1200 euróból, amit ő ír, biztosan nem tudnék kint megélni, de ismerek olyant, aki kiment ennyiért, és míg otthon fizu előtt egy héttel nem nagyon volt már mit enni, kint még egy csokira is futja néha. És nem, a csoki valóban nem überluxus, de annak, aki egy hétig zsíros kenyeret evett itthon, annak az.

2016. aug. 9. 13:01
 32/33 anonim ***** válasza:

Szerencsétlenebb történelmi múlt, eltérő gazdasági adottságok, képzetlenebb emberek + elb*szottabb politikai vezetés, ennyi. Nem értem, miért kell erről 600 kérdést kiírni.

Egyébként Magyarország fejlettebb régióiban az "egyszerű" melós sem 75 ezret keres, főleg ha több műszakot vállal. Megfordultam már pár helyen, sehol sem nyomorognak a munkások, autóval járnak dolgozni, okostelefonokat nyomkodnak, meló közben pizzát rendelnek, arról mesélnek, hol fognak nyaralni stb. És mindezek mellett sehol sem szakadnak meg a munkában.

2016. aug. 9. 13:06
 33/33 anonim ***** válasza:
Igen, de a fejlettebb régiók azok kiragadott példák, az átlag szint a béka rottyantója. Sőt, ha bevezetik a szülőtartást, na akkor mi lesz. :D
2016. aug. 9. 13:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!