El lehet adni más gyártók termékét átcsomagolva, más néven?
"Tehát ha felkeresem a gyártót..."
Igen, ez pontosan így működik. Első körben mindíg a forgalmazó felel (mindenki ott reklamálhat, ahol vette), ő pedig érvényesítheti a kárát a gyártónál (ha hibázott). Élelmiszer esetében elég a gyártó üzem HU számát feltüntetni, egyéb utalás a gyártóra nem szükséges (de lehet).
@ # 8
Ezt lefordítva cipőre, ha elmész a Nikehoz, és rendelsz két konténer X logos Xike márkájú cipőt, nem kizárt hogy beválalja. Mivel ez lényegesen olcsóbb lesz a Nike cipőnél, egész más szegmensben fog versenyezni a piacon, a gyártó az nélkül tudja bővíteni a termelést, hogy a saját termékének eladása számait veszélyeztetné. Az állandó költségeket már megtermelte a pipás cipőkön, az X-eseket már csak a változó költségek terhelik (és a pipás márkanevet sem számolják bele az árba), az üzletben fele áron (vagy 1/3) lesz az X-es cipő.
@ # 9
A védelem annyit jelent, hogy nem árulhatsz mondjuk BMW márkanéven Velorexet. Ha megvettem, enyém, azt csinálok vele amit akarok. Más kérdés hogy az ilyet nem a gyártó háta mögött, hanem vele együttműködve illik (és éri meg csinálni). Mint a fentiekből már kiderülhetett, nem az a cél hogy 100Ft-os terméket 200-ért áruljunk, hanem éppen fordítva.
Nem az érték a lényeg, hanem a volumen. Ha egy gépet egy óra átállítani akkor senki nem fog neked olyan volument legyártani, ami 30 perc alatt lejön a gépsorról.
Több kamionnyi mennyiségben gondolkozz.
Nem sóban gondolkodom, csak hoztam egy példát.
Úgy általánosságban kérdeztem.
Ilyen esetben nincs értelme az "általánosságban kérdeztem"-nek.
Minden termék és minden csomagolóüzem más és más.
A gépeket sem feltétlen sok idő átállítani.
Mi pl. a múlt héten csomagoltunk át 250 db terméket más formájú csomagolóanyagba és más címkével láttuk el.
De az ezer db-os megrendelés is gyakori (igaz, az nem újracsomagolás, hanem első csomagolás)
Viszont van olyan cég, aki ugyanilyen csomagolási munkát végez és 10ezer db alatt bele sem kezd.
Ha megmondod a konkrét terméket, választ is lehet adni a kérdésedre. De így általánosságban nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!