Mennyire fáj az abortusz? Pontosan mit csinálnak akkor?
#11-es: Te Rómában vagy a görögöknél azt szajkóztad volna, hogy három éves kortól ember, mert addig nem tud beszélni. Akkoriban az volt a mainstream.
Persze sok szempontból valóban humánusabb fölfogás volt:
- az anyák számára biztonságosabb
- minimális esélyt a csecsemőknek is adott. Összeszedhették őket a szomjhalál előtt rabszolgakereskedők, gyermektelen szülők, vagy keresztények.
Ha az anyaméhben megölik, esélye zérus.
"minimális esélyt a csecsemőknek is adott. Összeszedhették őket a szomjhalál előtt rabszolgakereskedők, gyermektelen szülők, vagy keresztények."
Ja, mert az abortusznál sokkal humánusabb, ha széttépik a kóbor kutyák, vagy összeszedi és megcsonkítja egy koldus, mert sérült gyerekkel jobban lehet koldulni, vagy elviszi a rabszolgakereskedő, aki akár ötéves korában is bérbeadhatja pedofiloknak... Azok a régi szép római idők, mi?
#15-ös: A megölésénél minden megoldás jobb. Nézz utána, minek nagyobb a büntetési tétele: a csonkításnak, vagy az emberölésnek!
Pedig a megölés az tényleg tiszta munka. Utána nincs panasz. Talán álmodni... Ez a bökkenő.
Reggel 9kor felvettek a nőgyógyászati egynapos sebészeti részlegre. Először úgy indul, mint egy normál nőgyógyászati vizsgálat (pl. rákszűrés).Kb. 1 perc alatt felhelyezték a lamináriát (egy ropiszerű pálcika), ez egy pillanatra fáj, de abszolút kibírható. Utána feküdni kell min. 2 órát, én 4-et feküdtem, mire a műtétre került a sor, mert sokan voltak. Közben nem fájt, nem görcsölt a hasam. A műtétnél elaltattak, ami nagyon furcsa érzés volt. Intravénásan adják az altatót, ami csak egy szúrás, mint vérvételnél. Kezdtem elnehezülni, szédülni és nem tudom mikor volt az, hogy se kép, se hang. Semmire nem emlékszem, így tehát nem is fájt semmi. Mindennel együtt 15 perc alatt megvolt a műtét, a szobában ébredtem fel és utána teljesen észnél voltam. Délután 5kor már mentem is haza. Vérezni sem igazán véreztem, utána 2 napig volt barnás folyás, majd 1 hét múlva ismét egy kevés, de sem a hasam, sem más testrészem nem fájt. Összefoglalva a menete:
1. lamináriás tágítás
2. fekvés
3. altatás és műtét
4. ébredezés, pihenés, majd ha kiment teljesen az altató hatása és semmi komplikáció vagy nagyobb vérzés nincs, akkor lehet haza menni.
Az egész előtt az ügyintézés menete:
El kellett mennem egy állami nőgyógyászati szakrendelésre, mert csak az olyan papírt fogadják el a Családvédelmi Szolgálatnál (magánorvosét nem). A CSVSZ-nél voltam hétfőn, ott adtak egy igazolást, hogy megjelentem, csütörtökön kellett visszamenni és akkor kaptam jegyzőkönyvet, csekket (29710 Ft). Szerencsére nem faggattak, nem akartak rám beszélni semmit. Időközben elmentem egy vérvételre, megállapították a vércsoportom (ez kell a műtéthez), konzultáltam egy altatóorvossal. Következő hétfőn mentem a kórházba.
Összefoglalva: fizikailag nem fáj, lelkileg más téma..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!