Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A marketingnek ez a fajtája...

A marketingnek ez a fajtája legális?

Figyelt kérdés

Szóval van egy cég és egy szolgáltatást ajánl 45%-al olcsóbban hogyha 2 éves hüségnyilatkozatot aláír a vevő. A weboldalukon van egy visszaszámláló (1 nap 14 óra 20 perc stb) ahol azt írják hogy már csak annyi ideig kapható a termék a kedvező 45%-os csökkentett áron. Én megvettem ezt a szolgáltatást, de mivel bankot váltottam épp nem volt bankszámlám, ezért egy ismerősömet kértem meg, hogy had legyen az ő bankszámlájáról fizetve én meg odaadom neki készpénzben a havidíjakat. Pedig ha 3 nappal később rendelhettem volna akkor már lenne bankszámlám és megadhattam volna a saját bankszámlaszámomat is.

A számláló lassan nullához ér, és ugye arra számítana mindenki, hogy most minden 45%-al drágább lesz, de nem. Minden marad ugyanúgy 45%-al olcsóbb.

Namármost, ez az visszaszámlálás március 2-án volt, és még most 5 hónappal később is ugyanúgy ugyanolyan áron lehet venni a szolgáltatást.

Hamis marketingnek tartom az ilyet, és a cég honlapján ma megint megjelent egy visszaszámláló, és van egy érzésem hogy amikor az a nullához ér megint nem fogják megemelni az árakat. Belesürgetik a vevőt a vásárlásba, szó szerint hazudnak. Ha én akkor várhattam volna 3 napot most nem kéne a bankszámlaadatok átállításával bajlódnom.

Mit lehet tenni? És még annyit ha erre van egy törvényi paragrafus vagy valami, az uniós vagy csak magyarországi hatáskörű. Az említett cég nem Magyarországon van, hanem Ausztriában. Osztrák UPC.

2016. aug. 3. 12:25
 1/3 anonim ***** válasza:

"Belesürgetik a vevőt a vásárlásba, szó szerint hazudnak."

Sajnos az osztrák törvényekkel nem vagyok tisztában, így jogszabályhelyet nem tudok adni, de 100%, hogy van, mivel EU-s irányelv alapján kellett ezeket kialakítani a tagállamokban.

Mo-n ezt a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény rendezi, a 6. szakasz (1) bekezdés c) pontját kimeríti ez a magatartás, mivel nincs meg az az "árelőny" amit ígérnek adott időn belül.

Amúgy, azon kívül, hogy az átírással bajlódsz, a szolgáltatással meg vagy elégedve? Vagy ha nem hitted volna, hogy olcsóbb az adott időben, vagyis tudtad volna, hogy az az eredeti ár, akkor is megkötötted volna a szerződést?

2016. aug. 3. 12:43
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Igen a szolgáltatásban az nyújtják amit ígértek, azzal meg vagyok elégedve. A szerződést akkor is megkötöttem volna ha ez lett volna a rendes ára a terméknek, mert árban tényleg megéri.

A soproni Tesco csinált tavaly ilyet amikor volt a madagaszkár pingvinjei promóciójuk. Ha összegyűjtöttél a vásárlásaiddal 20 vagy már nem tudom mennyi matricát akkor egy promócióban meghirdetett hátitáskát 20 matricáért+valamennyi összegért (mondjuk 2000 Ftért) megvehetted. Lejárt a promoció ideje, és akkor már matricát nem kellett adni, és ha jól emlékszek le is voltak árazva szóval olcsóbban hozzá lehetett jutni. :)

2016. aug. 3. 13:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha meg vagy elégedve vele akkor ne foglalkozz vele, több idődet elveszi az ezzel való bajlódás mint amennyi hasznot hozhat (ami nulla).

A tescos eset más, olyat megtehetnek, hogy valamit árulnak, illetve matricával olcsóbban megkapod, majd ha nem fut ki teljesen a raktárból a termék többe kerül tárolni és inkább kiteszik olcsóbban a polcra.

2016. aug. 3. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!