Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kiadnátok albérletbe egy...

Kiadnátok albérletbe egy szobát a családi házatokból ilyen esetben?

Figyelt kérdés
Megyeszékhely kertvárosi része. 2 élünk egy 180nm+ 30nm télikert-es családi házban. Van egy teraszajtóval ellátott fürdőszobás szoba a földszinten, amit ki lehetne adni, de most költöztünk és pont azért, hogy ne kelljen mással lakni. Jól jönne egy plusz pénz, de nem létszükség.
2016. júl. 17. 09:17
 1/7 anonim ***** válasza:
57%
Nem. A fene sem akar idegeket kerülgetni, főleg ha azért költözik el az ember, hogy végre kettesben maradjanak
2016. júl. 17. 09:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát igen én is így gondoltam. :) akkor valami más melléktevékenységet keresek, amiből pénzt lehet csinálni. :)
2016. júl. 17. 09:35
 3/7 anonim ***** válasza:
39%

miért költöztetek ekkora házba ha túl nagy és nem tudjátok fenntartani?

amúgy ismerősnek igen, vadidegennek biztosan nem!

2016. júl. 17. 10:02
 4/7 anonim ***** válasza:
79%

Eleve nem vettem volna ekkora házat 2 emberre.

És igen, kiadnám, hogy a rezsi valamelyest jobban alakuljon. De miért nem próbálod ki? Add ki 3 hónapra, annyit fél lábon is kibírsz, aztán meglátod, hogy működik e vagy sem.

Másrészt egy társasházban mindenkinek ugyanannyi joga van, és nem te válogatod meg a szomszédokat, itt viszont te vagy a főbérlő, válogathatsz az albérlők között, és ésszerű keretek között hozhatsz szabályokat is (pl ha zavar a kutya vagy a gyerek, pl mondhatod, hogy az albérlethez nem jár kert használat, vagy ilyemi), persze nem érdemes 500 oldalas, naponta bővülő szabálygyűjteményt csinálni, mert 2 hét múlva az albérlő sem fogja tudni, hogy most éppen a 3456. vagy 6324. szabály vonatkozik e egy helyzetre, ti pedig mást sem fogtok csinálni, mint lesni, hogy betartja e mind a 10.000 szabályt, és nem kellene e alkotni még párat...

2016. júl. 17. 10:16
 5/7 anonim ***** válasza:
85%
Ha nem elszeparálható a lakástól teljes egészében akkor én nem adnám ki.
2016. júl. 17. 10:29
 6/7 A kérdező kommentje:
Nincsenek anyagi gondjaink, nem azért kérdeztem. És azért vettünk ekkora házat, mert tervezünk 2-3 gyereket és mert megtehettük, hogy megvesszük. De a Gyerkőc még várat magára picit és addig nyilván ketten vagyunk.
2016. júl. 17. 10:48
 7/7 anonim ***** válasza:
74%

Nekem sincsenek anyagi gondjaim, de pontosan tudom, hogy egy lakás után mekkora különbség lesz egy ekkora ház téli rezsijével ;) (persze, ha valami nagyon jól szigetelt, modern ház, akkor akár pozitív is lehet meglepetés a rezsi, de nem ez a jellemző :))

Egyébként egy ekkora ingatlannál már elgondolkoznék azon, hogy meg lehet e csinálni, hogy teljesen szeparált legyen a lakrész, akár értéknövelő is lehet egy későbbi értékesítésnél, de jól jöhet, ha mondjuk valami miatt egyszer majd szülőket kell odavenni (senki nem tervezi, de azért a 85 éves nagymamámat anyámnak is magához kellett végül vennie)

2016. júl. 17. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!