A Vaterán van havidíj?
Kimondottan "havidíj"-at nem látok sehol sem a Vatera oldalán (Súgó, ÁFF). De szeretném megkérdezni a tapasztaltabb Vaterásokat, hogy ha 1 hónapban nem történik semmi (semmi aukció; azaz nincs bevételem), akkor arra a hónapra lesz valamilyen költségem? Vagy egyszerűen csak 0 Ft és nem kell fizetnem (arra a hónapra)?
Utóbbi lenne logikus, de manapság már kitudja.
Köszi mindenkinek! :)
Havidíj nincs, de!
Attól, hogy nincs eladásod, az aukció indításáért is kell fizetni - listázási díj, 9 ft/aukció.
Ha elindítasz 20 aukciót és nem adsz el semmit, akkor is kell 180 ft-ot fizetni.
Ha eladsz valamit, akkor 6 % jutalék, de az eladott termék listázási díját (9 ft) visszakapod.
Ezen kívül a kiemelések, stb.
Mindig meg tudod nézni az aktuális számla - állásodat a Személyes menübe belépve, a Fiókom - Számlázás - Számlázott tételek - nél. Sőt! Ha rákattintasz a Számla azonosítónál a számlaszámra, akkor azt is megtudhatod, mely tételek mennyivel lettek leszámlázva. Legegyszerűbben kártyával lehet azonnal kiegyenlíteni 8én mindig így szoktam :-) )
Lehet, lényegesen többet írtam, mint amit kérdeztél, de hátha tudtam olyant is írni, amivel mások még nem tudnak és ezzel is segíthetek :-)
#1: Köszi!
--------------------------------
#2: Köszi!
#3: Köszönöm az információ áradatot! :) A díjakkal tisztában vagyok (igaz, ezt nem írtam XD).
A kérdést egy kicsit pontosítva:
- Ha éppen egy hónapban semmi sem fut (se aukció, se kiemelés, se semmi), szóval mondhatni inaktivitás van, akkor nincs költség, ugye?
- Szóval, ha (pl.) egy félévig rá se nézek (tudva, hogy nincs futó aukcióm és egyebem), akkor se kell félni attól, hogy számlázzák az X Ft-ot?
Tudom hülyén hangozhatnak eme kérdések, mert a logika azt mondatja velem, hogy ha nincs éppen semmi az adott hónapban, akkor egyértelmű, hogy 0 Ft. De kitudja már manapság... :D
#1, #2, #3: Mindenkinek ment a zöld kéz! :)
3-as vagyok és igen kíváncsi lennék, miért húztak le 45 %-ra? Ugyanis sokan nem tudják a Vaterázók közül, hogy a fiókom - számlázásnál a számlaszámra kattintva meg lehet nézni, miből áll a számla.
Aztán - mivel nem tudják - megy a zúgolódás ezerrel (nem Rád írom, kérdező), hogy milyen szemét a Vatera, mert ezt meg azt számlázta, pedig nem is adott el semmit, stb. na mindegy... így segítsen az ember... :-(
És hogy mi köze a válaszhoz? Annyi, hogy ha egy hónapig nem adsz el semmit, de közben egy régebben eladott termék nem kerül értékelésre, akkor a Vatera azt sikeresnek számolja fel (jutalék), akkor is, ha a vevő nem vette át.
Pl ma, 13-án lelicitál valaki egy 10 ezer ft-os terméket, aminek a jutaléka 600 ft. hiteget, hogy átveszi, de nem jön...telik múlik az idő, eltelik egy hónap (volt olyan, hogy egy eladó törzsvevőre 2 hónapig várt), a vevő nem jön.
És ekkor - 30 nap után egyszercsak megjelenik a számlán a 600 ft fizetendő - holott nem is vette meg a vevő. És ekkor jön a szemét Vatera, stb. Pedig csak annyi történt, hogy az eladó nem értékelte sikertelennek, esetleg már rég el is felejtette.. És igen, ilyenkor ki kell fizetni a 600 ft-ot.
No, hát ezért írtam, hogy nincs havidíj, de megjelenhet váratlan tétel, érdemes azért 1x ránézni.
Lehet lehúzni :D mert segítek :D
És nem, nem vagyok Vatera alkalmazott, csak egy eladó, aki régóta ad el... :-)
Ha bekapcsolod a galériát, annak van havidíja, amig le nem mondod.
Ennyi, másnak nincs.
7-es, tényleg!! Hogy Neked milyen igazad van!!
Látod, ez még nekem sem jutott eszembe (mert én meg nem is használom)
Ha van fent terméked vaterán, és nem adsz el belőle semmi, akkor eléggé ráfázol a vaterázásra.
Nem ajánlom a vaterát!
Lehúzós, átverős cég, már a termék indítása is pénzbe kerül, aztán ha olyanra állítod be, hogy újra indítsa automatikusan a licitet, akkor minden újra indításnál fizetni kell, természetesen ez a dolog jó apró betűkkel van leírva a több 10 oldalas vatera szabályzatban. Én is meglepődtem amikor 60 terméket feltöltöttem újra indítással, és pár hét múlva 2700 forintos számlát küldött a vatera úgy hogy eladtam KB 4 terméket 1000 forintért. Szóval ha 1000 forint eladott termékre 2700 forintot akarsz fizetni a vaterának, akkor ajánlom a vaterát!!!!!!
Teljesem megéri vaterázni.
Ja és neten olvastam nem egy történetet, hogy pár száz forint tartozásért is végrehajtót küld rád a vatera, és így 300 forintos tartozásból lesz mondjuk 6000 forint. És ezek nem rémtörténetek mert személyes ismerősöm is járt így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!