Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vaterán elállhatok az eladástól?

Vaterán elállhatok az eladástól?

Figyelt kérdés

Meghirdettem egy terméket, amiről megfeledkeztem, és már nem aktuális az eladása, de leütötték Vaterán.

Elállhatok az eladástól? Tudom, hogy a szerződés létrejött, a szabályzatot betartva már el kell adnom a terméket, de a kiskapuk érdekelnek, illetve hogy ha nem jönne össze az adásvétel, a negatívon kívül van-e bármi következménye ennek, ha szerencsém van, és a vevő nem akarja bíróságra vinni az ügyet.

2016. máj. 21. 14:33
 1/10 anonim ***** válasza:
51%
beszéld meg a vevővel, hogy már nem aktuális a hirdetés.
2016. máj. 21. 14:41
 2/10 A kérdező kommentje:

Derült égből villámcsapásként ért a hívása, ismeretlen szám, mondom ki lehet, és mikor mondta, csak hebegtem-habogtam, szerintem levágta hogy mi a helyzet.

Hülye voltam és bűnhődjek, vagy vállaljak be egy negatívat? Alapvetően nem adok-veszek dolgokat, 2 pozitív értékelésem van, valszeg kizárnak.

2016. máj. 21. 14:47
 3/10 anonim ***** válasza:
Próbálj vele beszélni, hátha megértő lesz, és egyszerűen eláll a vásárlástól. Igazából mindjárt az elején tiszta vizet kellett volna tölteni a pohárba. Gondolom már nincs meg a cucc, szóval úgyse tudsz szállítani.
2016. máj. 21. 14:56
 4/10 anonim ***** válasza:
39%

"beszéld meg a vevővel, hogy már nem aktuális a hirdetés."

Azért ez nem egészen így megy a Vaterán - ezt még a kérdező is tudja ugyanis a Vaterán nem hirdetés van, hanem aukció, ahol a vevő és az eladó kötve van a termék átadására - átvételére.

Kérdező, azt javaslom, mondd meg/írd meg becsületesen a vevőnek azt, amit itt nekünk, hogy megfeledkeztél róla és nincs meg a termék.

Ezek után kérd meg, hogy ne haragudjon, próbálj meg a kedvében járni vmivel. Nincs valami hasonló cuccod, amit felajánlanál neki? Ez azért lenne fontos, mert akkor látná, hogy törődsz vele, kevésbé lenne pipa.

Próbáld meg megbeszélni vele, hogy ne adjon negatívot - ha nem sikerül, akkor vállald a következményeket. Esetleg vehetnél pár dolgot a Vaterán és akkor vevőként a pozitív értékeléssel ellensúlyozni tudnád azt az egy negatívot (amúgy 1 negatív miatt nem zárnak még ki)

2016. máj. 21. 15:14
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Az eladásra kívánt termék megvan, csak már az eladása nem aktuális (hirtelen felindulásból tettem fel két helyre, az egyikről már levettem pár hete, csak a vaterásról megfeledkeztem.. - tudom, tudom.. címeres hülye vagyok)

Az ár 30%-át felajánlottam, hogy megtérítem neki (5000 volt a villámár) - szerintetek ez elég? Vagy elfogadható?

Tökre nem akartam ezt a kellemetlenséget, de javítanám a hibámat..

2016. máj. 21. 15:20
 6/10 anonim ***** válasza:
54%
Mondd neki hogy már nem akluális /elromlott, akármi. Legjobb esetben kapsz egy semlegest, legrosszabb esetben egy negatívat, de az sem oszt, nem szoroz sokat. Egy negatívot mindenki leszar. Egy nekem is van vevőként. "Kicsit" türelmetlen volt az eladó.
2016. máj. 21. 15:26
 7/10 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem nagyon korrekt voltál egy 30%-os megtérítéssel, talán még túl nagyvonalú is.

Amúgy egy negatívnál sem dől össze a világ.

2016. máj. 21. 17:32
 8/10 anonim ***** válasza:
39%

"legrosszabb esetben egy negatívat, de az sem oszt, nem szoroz sokat. Egy negatívot mindenki leszar."

"Amúgy egy negatívnál sem dől össze a világ."

Hát azért nem egészen így van, mivel a kérdező írta, hogy ÖSSZESEN 2 pozitív értékelése van. tehát 2 pozitív mellett egy negatív igenis, hogy nagyon nyom a latban.

Kérdező, majd tudósíts, hogy mit reagál a vevő?

2016. máj. 21. 19:32
 9/10 anonim ***** válasza:

Azt kellett volna mondanod, hogy sajnálod, de tönkrement!

Ilyenkor negatívot se adhatna, józan ész szerint.

2016. máj. 22. 09:02
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

No, végül válaszolt, bár nem tudom, én azért kicsit többet vártam egy "hamarabb levehetted volna a hirdetést" + bankszámlaszám kombótól, legalább egy köszönömöt, hiába én hibáztam, lényegében úgy kap pénzt, hogy semmi kára nem származik. Bennem lenne annyi, hogy legalább egy "kössz paraszt"-ot odatolok. Na mindegy.. :-)

Úgy néz ki, ennyivel vége is a dolognak.

Tanulópénznek jó volt, az biztos..

2016. máj. 22. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!