Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A TESCO-ban kicserélik ezt a...

A TESCO-ban kicserélik ezt a fülhallgatót?

Figyelt kérdés

Március elején vettem egy fülhallgatót (kemény 919 Forintért) a tescoban. Nem adtak hozzá semmilyen garanciapapírt, de amikor a kasszától jöttem el, akkor otthagytam a blokkot és a kasszásnő szólt utánam, hogy tegyem el, mert ha a fülessel van valami, akkor ezzel tudom igazolni.

A fülesem bal oldala nem szól, nem tudom miért, nem csináltam vele semmit.

Ha beviszem, akkor kicserélik, vagy ilyen értékben nem nagyon intézkednek?!

2016. jún. 15. 13:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Az ilyen cuccok általában fél évig blokkgaranciások, próbáld meg, de ne fűzz hozzá nagy reményeket. Ha alapból rossz a fülhallgató, akkor azt már jóval korábban észre kellett volna venned, valószínű megtört valahol a kábel, arra nem terjed ki a garancia.
2016. jún. 15. 13:39
 2/8 anonim ***** válasza:

99%, hogy ki fogják cserélni, ha nincs valami nagyon szembetűnő sérülés rajta (pl. a kábel eltépve, vagy nem tudom).

2 év szavatosság van a tartós fogyasztási cikkekre, és ennek az első 6 hónapjában a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy NEM gyártási hiba történt, hanem rosszul lett használva. Vagyis ebben ez esetben nekik a 900 forintos fülhallgató miatt szakértőt kellene fogadniuk kb. 10-szer ennyiért, és még ő is mondhatja, hogy gyártási hiba.

Vagyis nem éri meg nekik ezen pattogni, ráadásul a Tesco elég vásárlóbarát, már csak a jó hírnevük miatt is így fognak eljárni.

2016. jún. 15. 14:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Hát ez jó :D Két év. Ugyan, telefonokra is csak 1 év van, csak a nagyobb márkák adnak 2 évet. Ilyen szirzsarokra (már bocsánat) mint egy fülhallgató nem adnak két évet, mert annak rendeltetésszerű használat mellett sincs meg 2 év az élettartama.
2016. jún. 15. 15:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Pedig 2 év szavatosság van rá. A garancia és a szavatosság meg nem ugyanaz.
2016. jún. 15. 15:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Persze, kicserélik simán.
2016. jún. 15. 16:12
 6/8 anonim ***** válasza:

# 2

Egy 919 ft-os fülhallgató nem tartós fogyasztási cikk, mert túl kicsi az értéke.

2016. jún. 15. 20:12
 7/8 anonim ***** válasza:
Attól még kicserélik, a Tescóban mindent kicserélnek, amit visszaviszel - van ilyen policy szerintem. A legtöbb multinál elég simán mennek ezek a cserék ma már, ritka, hogy kötekednének.
2016. jún. 15. 20:17
 8/8 A kérdező kommentje:
Ma bementem és visszaadták az árát. A vicc, hogy le sem tesztelték a fülest, még csak meg sem nézték, csak a blokkal foglalkoztak. :D
2016. jún. 17. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!