Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha ismerősök, rokonok a...

Ha ismerősök, rokonok a fizetésedet kérdezi, akkor megmondod neki?

Figyelt kérdés
Megmondod neki a valódi összeget, többet/kevesebbet mondasz vagy nem mondod meg?
2016. jún. 12. 19:00
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Érdekes, Németországban én is dolgoztam, és valóban nyilvánosak voltak a fizetési kategóriák, nem csak vállalaton, de ágazaton belül is, mivel ahogy azt bizonyára tudod, alapjában véve ágazati alkuk mentén határozzák meg a fizut.

De ezek kategóriák voltak, elég széles tól-ig sávban, és senki nem kérdezgette a másikat, hogy ő melyik részén is helyezkedik el a sávnak. Az, tehát, hogy a sáv nyilvános még nem jelenti, hogy nem bunkóság megkérdezni, hogy azért sávon belül kinek, mit sikerült kialkudni. Olyan cég pedig nagyon kevés van, ahol a fizetések publikusak, sokkal gyakoribb, hogy már a szerződésedben is szerepel, hogy titoktartás kötelez, és nem csak a konkurencia miatt, hanem elejét akarják venni a cégen belüli bérfeszültségeknek, mikor az egy irodában dolgozók mindegyike elkezd azzal érvelni, hogy a másiknak miért van egy pár €-al magasabb fizetése (persze én nem gyárban dolgoztam a soron, ahol mindenki tudja a másik fizetését, mert mindenki fillérre pontosan ugyanannyit keres, amit meghatároztak a kollektív szerződésben, hanem kreatív munkakörökben, ahol van tere az alkunak)

Az USA-ban meg marha nagy bunkóság volt ilyesmire még csak célozni is.

2016. jún. 15. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!