Mivel jár, ha törölnek a nyilvántartásból? Álláskeresés, lent
Fél éve vagyok regisztrált munkanélküli, FHT-t 8foglalkoztatást helyettesítő támogatás, havi 22 800 forint ) kapok. Egy kis vidéki( Szabolcs-szatmár-bereg megye) porfészekben lakom, Bpn keresek állást. A párom is. Neki most sikerült elhelyezkednie, hamarosan költözik. Úgy tervezzük, hogy én is megyek vele, mert úgy sokkal hamarabb lesz munkám, mint innen a világ végéről folyton utazgatni ( az anyagiak és az idő miatt is) A probléma az hogy a munkanélküli hivatal előszeretettel küldözget mindenféle közvetítő lapot ( közmunkára), amit aláíratva meghatározott időre (általában a kiküldés másnapja), vissza kell küldeni, különben törölnek a nyilvántartásból. Na most, ha én fent leszek, értelemszerűen nem fogok tudni ezekkel foglalkozni. ha nem viszem vissza időre a papírjukat, akkor meg törölnek a nyilvántartásból. Nyilván azt a kisiskolás gyerekeknek való zsebpénzmennyiséget elveszik, de mivel mással jár ez még? A TB-met továbbra is fizetik? Vagy azt utána nekem kell elrendezni? Meg mi egyébbel jár ez még? Múltkor oltam a munkaügyiben, két órát vártam, hogy feltehessem ezeket a kérdéseket a nőnek, de kiderült, hogy nem ő foglalkozik vele, átirányítottak máshoz, de ott megint várni kellett volna egy csomót, úgyhogy inákbb eljöttem, másnap visszamentem, kivártam a sorom, de kiderült szabin van a nő...telefonon is próblátam, de rámcsapták azzal, h ez nem telefontéma..valaki itt tud segíteni?
24/L
Ha tartózkodási helyed van, akkor átjelentkezhetsz; választhatsz, hogy a lakcímed, vagy a tartózkodási helyed szerint illetékes munkaügyivel tartod a kapcsolatot.
Ha törölnek a nyilvántartásból, megvonják az FHT-dat és a Tbdet sem rendezik tovább. Be kell jelentkezned a NAVhoz TB (egészen pontosan egészségügyi szolgáltatási járulék) fizetésre és fizetned magad után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!