Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tartozásom van, a MOKK-tól...

Tartozásom van, a MOKK-tól kaptam levelet. Pontosan mit takar a "kézbesítéstől számított 15 nap"?

Figyelt kérdés

Nem voltam otthon, amikor hozták a levelet, így csak pár nappal később tudtam átvenni a postán. Szóval az a nap számít, amikor a postás próbálta kézbesíteni, vagy amikor valóban át is vettem a postán?

Plusz kérdésem lenne, hátha tudja rá valaki a választ. Ha ki szeretném fizetni a tartozást, akkor hova kéne utalnom? Mert a levélben benne van a cég szamlaszáma, amelynek tartozok, de honnan tudja, hogy azt én utalom? Na meg van eljárási költség is. Telefonszám nincs a levélben, maximum levelet tudok küldeni az eljáró közjegyzőnek, de az megint napokba telik.

2016. jún. 7. 19:11
 1/4 anonim ***** válasza:

Amikor átvetted az a nap számít.

Ha bankból utalsz látni fogják a neved, de a közleménybe is beírhatod a neved, illetve az ügyszámot is.

2016. jún. 7. 19:14
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm, viszont van eljárási díj, illetve ügyvédi díj is, azt gondolom nem nekik kell utalnom? Akkor azt hogy fizethetném ki?
2016. jún. 7. 19:16
 3/4 anonim ***** válasza:

A 15 nap a postai átvételtől számít. Az a dátum lesz a tértivevényen, ami visszamegy a közjegyzőhöz, ezt fogja figyelembe venni a 15 nap számításánál.

A tartozást közvetlenül a jogosultnak kell utalnod. Az egészet: ő előlegezte az eljárási díjat, az ügyvédi díjat és a késedelmi kamatok is őt illetik.

Átutalással fizess, mindent akár egyben is, majd - amennyiben erre lehetőség van - beszélj a jogosulttal is, hogy nehogy ne vegyék észre időben, hogy beérkezett a pénz (ez nagyobb cégeknél fordulhat elő, ahol több ezer ügyfél van).

Ha kifizeted a teljes tartozást, akkor a jogerőre emelkedés után nem fognak végrehajtást indítani, tehát nem lesz több költség vagy gond ezzel már.

2016. jún. 7. 19:28
 4/4 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!
2016. jún. 7. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!