48 órás munka. Akkor hogy is van ez?
Alkalmi munkavállalóként dolgozom, mindig aznap jelentenek be 8 órába, amikor dolgoznom kell.
Na már most a főnökömék egyre dilisebbek, a megkérdezésem nélkül beírnak 2 nap munkára (ott alvós munkahely), 2 napot kell itt töltenem, dolgoznom, és meg se kérdeztek. Elvállalom, mert kell a pénz.
De én ezért egy fillérrel sem kapok többet, és a szabadnapom is egy fél nap kb: munkavégzés lejárta az délelőtt, akkor hazamegyek, az a napom van pihenni, utána megint megyek dolgozni.
Egyébként felmondok, mert van más lehetőségem is, csak kíváncsi vagyok, hogy ez így okés, vagy mi van ilyenkor?
25/nő
Szia! Ernő vagyok 17éves , biztos igazad van,
de én az egészből amit leírtál semmit nem értettem!!
Vendéglátós vagyok egy kicsi apartmenban, ahol 1 dolgozó elég 1 napra, így váltjuk egymást naponta. DÉlelőtt 9-re járok dolgozni, az apartmanban van egy dolgozóknak kialakított iroda, ott alszunk, mivel 24 h a recepció. Másnap reggel 9-kor ér véget a munkaidőm.
De a főnököm gané, és a kérdezésem nélkül beír 48 órára, tehát haza sem mehetek 2 napig. 48 órás melóért jár-e plusz fizetés, illetve mennyi szabadnap jár 2 nap ledolgozott munkanap után?
Illetve mivel alkalmiként vagyok bejelentve aznapra, amikor dolgozom, és felmondok, kötelezhetnek-e felmondási időre? Nyilván itt maradok magamtól 2 hetet, de ha addig sem találnak valakit, akkor nem kötelezhet itt tartani, ugye?
És mi van, ha kötelezni próbál? :D
Az a baj, hogy ha mondom neki, hogy "bocsi, de holnaptól ne számítsatok a munkámra, mert ennyi volt részemről", akkor nincs, aki a helyemre jöjjön azonnal, mert nincs embere, így nem tud bejönni senki, az apartmant meg nem lehet üresen hagyni, mikor fullon van vendéggel...
Valamiben akkor csak meg kell állapodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!