Összegyűlt félmillió forintom, szeretném kamatozatni, mibe fektethetem bele?
Befektetni kb. egy jól zárható dobozkába érdemes a szekrény mélyén. És igen... szeretnéd kamatoztatni, de sajnos a bankokat ez nem nagyon érdekli.
Bocs a szarkazmusért de sajnos kb. ez a valóság, a bankoknak ez nem pénz - az átlagembernek meg több havi fizetése.
A legfontosabb, hogy eldöntsd, mikor kell hozzányúlnod a pénzhez és van-e célod vele.
Néhány példa:
Nincs célod vele, de lehet, hogy 1-2 éven belül is kelleni fog: befőttesüveg
Valamikor majd lakást szeretnél venni vagy költözni/felújítani szeretnél, nem tudod még mikor: lakástakarékpénztár
3-4 évig biztosan nem fog kelleni: Raiffeisen Concorde rendszeres megtakarítás, ez részvény alapú (saját tipp, én szeretem és használom). Ennek van kockázata, főleg ha rövid távon hozzányúlsz, mert akkor veszteségesbe fordulhat át.
2-5 évig nem fogsz hozzányúlni: nagy klasszikus, az állampapír. Ez legalább biztonságos is, picivel infláció fölött hoz.
Egyáltalán nincs szükséged erre a pénzre, akár a nyugdíjas éveidre is félre tudod tenni: önkéntes nyugdíjpénztár/nyugdíjbiztosítás.
A nyugdíjcélú megtakarításra 20%-os adókedvezmény jár, emellett kamatadó- és EHO-mentes. A lakáspénztári megtakarítás szintén kamatadó- és EHO-mentes, ehhez jön hozzá 30%-os állami támogatás is.
Remélem adtam néhány hasznos tippet!
"van aki ért" van aki ért az agysebészethez is, akkor én is kezdjek el agyat műteni?
viccet félretéve, ne másra bízd a dolgaidat. az sose fogja 100%-ban a te érdekeidet nézni, de talán egyáltalán nem. magad érd el amit akarsz. és ez nem csak a pénzre igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!