Programozó informatikusság kitanulása 30 évesen?
Most tettem le az érettségit. Ezelőtt másban dolgoztam. Bár régen sokat terveztem, hogy ezzel fogok foglalkozni. A kérdésem az lenne, hogy neki álljak? Úgy értem hogy ha elvégzem Egyetemen és még tanulás közben elkezdek benne dolgozni akkor van esélyem munkát találni? Tisztában vagyok vele, hogy vannak vagy lesznek nálam fiatalabbak is és talán nem futhatnék be a +10 év hátrányommal olyan nagy karriert mint ők. De el tudnék benne helyezkedni benne? Illetve lenne valami ami segíthetne kiküszöbölni a hátrányomat?
És az jó ötlet lenne ha az önéletrajzomba nem tüntetném fel a koromat? Bár nem igazán látszik meg rajtam és apám is sokkal fiatalabbnak nézett ki idősebben mint amennyi valójában volt. Minden segítséget szívesen veszek.
Persze, hogy érdemes belevágni, az informatikuokat lasszóval fogják vagy egymástól csábítják el a cégek.
Ha úgy érzed, ezt akarod csinálni és jó leszel benne, akkor hajrá.
Értem, akkor vágjak bele?
Nem lesz túl nagy gond hogy nem 25 évesen kezdek hanem 34 évesen? :S
Amennyiben egy ember meg tudja szerezni a diplomát, akkor szerintem el is tud helyezkedni a végzettségével.
Az, hogy valaki leérettségizik, nem jelenti azt, hogy be tud jutni egy egyetem bármilyen szakára.
Az nem jó ötlet, ha az ember egy munkáltatónak bbeadott önéletrajzban nem tünteti fel a korát. Amennyiben profi valaki a szakmájában, nem azon fog múlni a felvétele, hogy pl. 25 vagy 35 éves.
Rengetegen szereznek úgy diplomát, hogy nem 18-19 évesen kezdik az egyetemet - emiatt nem kéne aggódni.
Az, hogy ennyire félsz, már inkább akadály lehet, mivel önbizalomhiányra utal és a munkáltatók lehet, hogy nem bizonytalan embereket szeretnének alkalmazni.
Nincs okod félelemre. Mérd fel a képességeidet és ha ismersz embereket, akik már elvégezték (vagy épp végzik) azt a szakot, nézd meg, hogy mit tanultak és abból lehet, hogy el tudod dönteni, hogy neked menne-e.
Köszönöm a válaszokat. Mindegyik értékes volt.
Egy jó ideje írok ezzel kapcsolatban ide, de sose jött "normális" válasz. Akkor bele is vágok lassan. :)
Csak készülj fel, hogy nagyon sokat kell tanulni! :-)
Sok sikert!
Különösen ha kedvet érzel hozzá, és van affinitásod is, akkor mindenképp vágj bele.
Én 45 évesen végeztem el egy OKJ-s munkavédelmi technikusit, mert akkorára nőtt a cég, hogy már azt is foglalkoztatni kellett, de útáltam 100 ezreket kiadni miatta. Szóval nem volt a szívem csücske a téma, csak a sóherség vitt rá, mégis el tudtam végezni 45 évesen.
Na ehhez képest fiatalabb is vagy sokkal, ambíciózusabb is vagy, és gondolom kedveled is a témát.
Hát akkor gyerünk, csináld!
Sok sikert hozzá!
Hát már 14 évesen is ezzel a témával akartam foglalkozni, érdekelt a számítógép de a szüleim nem engedték. Azt mondták, hogy erre nincs kereslet. Menjek inkább szakmunkásba, abban van a jövő.
Annak mentem, asztalosnak de nem tetszett.
Főleg hogy egész nap a gép előtt akartam ülni.
Utána meg nem kaptam munkát, hol kaptam hol nem.
De megelégeltem ezt a semmilyen életformát és újra eszembe jutott a régi ötletem. :)
Mellesleg külföldön hány év itthoni tapasztalata után érdemes kimenni?
Hát nem tudom, én annyira nem vagyok optimista, mint az itt válaszolók. 30 évesen nekiállni. Végeznél az egyetemmel mondjuk 34 évesen. Jó esetben. És akkor ott leszel totál pályakezdőként. Vagy hát dolgozhatnál mellette gyakornokként, de 30+ éves gyakornok?...
Ráadásul a programozás pont az a terület, ahol az ember 35-40 éves korára általában tovább lép, mert egyszerűen lemarad az új technológiákkal. Erről több magyar oldal is cikkezett. Ennyi idősen összeszed egy programozó annyi tapasztalatot, hogy mint szakértő, tanácsadó, projekt menedzser, architekt dolgozik tovább. Persze vannak 60+ éves kóderek is, de nem ez az általános.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!