Meghirdettem egy terméket interneten, akadt rá vevő, fel kellene adnom postán neki . milyen lehetőségek vannak és mennyibe kerülnek, amik számomra kedvezőek?
Legcélszerűbb az, ha ő előre utalja neked a vételárat + postaköltséget, és amikor megjön a pénz a számládra, akkor ajánlott levélként feladod neki.
A postaköltség a csomag (levél) tömegétől függ.
Oké.
Ha (nagy)városban laksz, és a vevő is, akkor használhatsz csomagautomatát is. Ez anyagilag a legkedvezőbb, például a Webox 400 forint. Ennél az ajánlott levél is drágább, ami 250 grammig 540 Ft, 500 grammig 750 Ft. Én a postát választanám, még ha drágább is...
Kedves kérdező:
1.-nem lett volna hátrány, ha eladás előtt tájékozódsz a feladási módokról - ugyanis a vevőnek tudnia kellene már akkor is a szállítási költséget, amikor megveszi a terméket. (de mivel nyilván nem vagyok gyakorlott eladó, egye kutya, ez még elmegy)
2. min. 10 féle feladási módszer van, de nem mindegy, milyen súlyú és hogy mekkora a termék, hogy ajánlottan küldöd vagy csomagként, stb. Nem lehet minden módszert leírni a termék ismerete nélkül: hiába 1 kg alatti, ha pl. 80 cm hosszú, akkor még standard csomagként sem lehet feladni:
Pontosan megtalálod a szállítási költségeket itt:
Végezetül azt sem tudjuk, belföldre vagy külföldre kell küldeni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!