Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Regisztráltam a munkaügyi...

Regisztráltam a munkaügyi központban álláskeresőként. Most mi a teendőm?

Figyelt kérdés

Tavaly kezdtem az egyetemet,de kiiratkoztam,mert szeretnék szakot váltani(ősszel folytatom a tanulmányaimat). Lejárt a diákom(és így a tb), regisztráltam álláskeresőként,és kértem hatósági bizonyítványt(amit meg is kaptam). De most kaptam egy levelet,egy állásajánlattal, és a következő állt benne:

"Amennyiben álláskeresőként nyilvántartott és a jogszabályban vállalt együttműködési kötelezettségét nem teljesíti, vagyis a megadott helyen és időpontban állásegyeztetés céljából nem jelenik meg,

és/vagy a megfelelő munkahelyre szóló állásajánlatot nem fogadja el,

a kötelezettség elmulasztásának napjától töröljük a nyilvántartásból;

és ellátásban is részesül, annak folyósítását a nyilvántartásból való törlés következményeként, a nyilvántartásból történő törlés napjától megszüntetjük;

és foglalkoztatást helyettesítő támogatásban is részesül, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 36. § (2) bekezdés a)-b) pontja értelmében az illetékes önkormányzat jegyzőjét értesítjük a kötelezettségszegésről.

Amennyiben az állásajánlat a jogszabályban megfogalmazott megfelelő munkahely fogalmát nem meríti ki, Ön jogosult mérlegelni a foglalkoztatási lehetőség elfogadását."

Nekem azért problémás az állás, mert most éppen érettségizem(a választott szakra újból), és június közepéig még nem tudok dolgozni. Ilyenkor hogy utasítsam vissza?Vissza lehet egyáltalán?

Bocsánat,nem vagyok jártas ezekben. Előre is köszönöm a segítséget.

2016. máj. 13. 18:06
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2016. máj. 19. 20:40
 12/12 anonim ***** válasza:
Érdekes, ha ők írják rá, hogy nem téged kívánnak alkalmazni, akkor nem kellene törölni a nyilvántartásból, engem máskor azért sem töröltek, mikor azt írtam rá nyelvismeret hiányában nem tudom vállalni, de ha ez változott, akkor lehet nálam is törlés lesz a vége, majd kedden kiderül mit is takar a legújabb ajánlatuk.
2016. máj. 20. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!