Aktív álláskeresőként ha elmegyek egy munkahelyre, a cég kap utánam X összeg támogatást, amiért foglalkoztat?
Sosem volt még munkahelyem, elmentem a munkaügyi központba, hogy aktív álláskeresőként regisztráljam magam. Úgy tudom, hogy amiért még nem volt munkám ezelőtt, a cég aki felvesz, kap utánam X összeg támogatást.
Ha így van, és az önéletrajzomban ezt szeretném feltüntetni, akkor hol tegyem ezt meg? Vagy hogy fogalmazzam bele, mert az "aktív álláskereső", mint fogalom szerintem nem írja körül azt, amit szeretnék tudatni a munkahellyel.
Azért gondoltam, hogy beleírom, mert így talán könnyebben találok munkát. Egyéb okos ötleteket is várok még szívesen! :)
Előre is köszönöm!
Milyen idős vagy?
"Sosem volt még munkahelyem".
Ha 25 év alatti vagy akkor a cég választhat, hogy 3 hónapig ad neked munkát 100%-os bérköltség támogatás+ egyéb juttatások mellett, vagy felvesz 6 hónapra és tovább alkalmaz kötelezően,még 3 hónapig. Vagy ezt a kettőt kombinálhatja is, így egy évben 3 hónapig fizeti a teljes összeget utánad.
Ha munkát keresel, max. beírhatod, hogy támogatható vagy, de ha kell az ember, akkor a vállalkozó bemegy a munkaügyibe- és ha nincs olyan ismerőse - vagy épp esetedben nem tud arról, hogy lenne olyan aki jelentkezne hozzá- aki ennek megfelel, akkor kéri, hogy közvetítsenek ki hozzá olyat, aki után ezeket igénybe veheti.
( Én is a héten voltam ez ügyben munkaerőt keresni így,mivel nincs most perpillanat potenciális jelöltem)
De ez a munkaadó cégnek csak jót jelent, nemde? Szóval, ha valahova jelentkezek munkára, akkor ezzel úgymond növeli az esélyeimet.
Egyébként, ha beleírom az önéletrajzomba, hogy "Támogatható vagyok", nem lesz ez egy kicsit félreérthető, ha elolvassák? Úgy értem, hogy ezzel sok mindenre utalhatok. Nincs ennél egy kicsit jobb szöveg? :DD Például: "Aktív, támogatható álláskereső vagyok" vagy nem tudom. Ja, és még annyit, hogy hova írjam be az Önéletrajzon belül? Személyes adatok, egyéb képzettségek, egyéb ismeretek, célok, ambíciók? Szerintem nem sok helyre passzol. :D
Köszönöm a választ!
Abból indulok ki, hogy amikor ilyen kérésre kiírják a munka.hu-n az állásajánlatot, a munkáltató maga kéri, vagy kiemeli, hogy "támogathatót, vagy 25 év alattit keres."
Persze ez lehet jó, de lehetnek ennek hátulütői is.
attól függ milyen munkakörre és milyen embert vesz pl fel. De mondom még egyszer, az első kérdés a munkaügyitől jellemzően az, hogy megvan e már, hogy ki lesz felvéve így?(rokon, ismerős, stb. aki munkanélküli, vagy épp bejelentkezik x időre emiatt.)
Kicsit túlbonyolítottuk a témát, de akkor nyíltan megkérdezem. Mit írjak az önéletrajzba, vagy jobb, ha a jelentkezési e-mailbe írom meg?
"Regisztrált, aktív álláskereső vagyok"
"Regisztrált, aktív álláskereső vagyok, nem volt még munkahelyem"
Vagy mi legyen? A többi nem érdekel, de azért köszönöm. Ment a plusz.
Elég ha ezt írod bele:
Regisztrált, aktív álláskereső vagyok"
Ha a személyes interjún egyeztettek, ki tudtok térni arra, hogy milyen lehetőségei vannak a munkáltatónak, bár ők ezt már akkorra jobban tudják..
Köszönöm ismét :) Ment a plusz.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!