Okirat hamisítás mit tehetnék? Kit kell keresni?
feljelentést bárki tehet.
bár az írásod nem teljesen tiszta, hogy mit és miért kellett aláírni, és miért nem te tetted ezt meg, ha te dolgoztál ott.
de aki az okirathamisítást elkövette, az nem a jegyző, hanem édesanyád, és ha ebből rendőrségi ügy lesz, csúnyán megüti majd a bokáját.
például: mit dolgozik édesanyád? ma már egy csomó munkahely kér erkölcsi bizonyítványt, amit évente meg kell újítani. ő egy ilyen üggyel nem kaphat tiszta erkölcsit, és ez egyenes út az elbocsátáshoz.
új munkahelyet is nehéz lesz találnia, de ha nem is kérik mindenhol, már eleve a kora miatt sem lesz rá nagy kereslet. (ha te dolgozol, akkor ő már 40-50 között lehet, ezért a korosztályért nem kapkodnak a munkáltatók.)
a másik, hogy egy ilyen ügy után pénzbírság és/vagy közmunka lesz a "jutalma".
nem tudom, hogy álltok anyagilag, de biztos nem esne jól kicsengetni egy csomó pénzt.
meg utcát söpörni a tanulatlan réteggel...
én adminisztrátorként dolgoztam tavaly nyáron az önkormányzatnál, hát ne tudd meg, miféle társaság gyűlt össze közmunkára. egy napot nem bírnék ki velük.
Egyetlen nap szabiról van szó?
Akkor ez tipikusan a sok hűhó semmiért.
Egy nap szabadság mégis mennyit ér a te béreddel?
5000 ft-ot?
Nekem lelkileg ennél többet ér, mert maga a pihenés, a családdal töltött idő megfizethetetlen.
De annyit nem ér, hogy rendőrségre, bíróságra járkáljak, valakinek a tiszta előéletét beszennyezzem, ez a két dolog nagyon nincs arányban.
Javaslom, hogy ilyen kis semmiség esetében felejtsd el ezt a dolgot, mert mégis mit szeretnél elérni a feljelentéssel?
Milyen kár ért téged? Mit tudsz bizonyítani?
Azt akarod, hogy kifizessék az egy napodat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!