Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Visszamenőleg egy hétre lehet...

Visszamenőleg egy hétre lehet számlát kiállitani?

Figyelt kérdés
Elvégeztem egy szoba festést a megrendelővel megállapodtunk,hogy nem kér számlát,utánna benyögte,hogy mégis kell,a könyvelőm azt mondta hogy nem javasolja a számla visszamenőleges kiállitását. De viszont addig nem fizet a megrendelő amig nem kap számlát. Akkor most buktam a munkadijamat? Köszi a segitséget!
2016. máj. 10. 09:12
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

"akkor lehet felhivom és kellemes anyák napját kivánok neki,és nem idegesitem magam tovább ezzel,és elkönyvelem magamban,hogy ezt elbuktam."

Vállalkozóként adnék 2 jótanácsot:

1.- az anyját senkinek nem szidjuk, nem emlegetjük, még akkor sem, ha igazad van.

2.- MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS nélkül nem dolgozunk. A megbízási szerződést munkavégzés előtt kötjük, ebben világosan le kell fektetni, mit vár el a megrendelő, milyen határidőre kell elkészülnie a munkának, ki veszi az anyagot, mi történik, ha nem készül el határidőre, mennyibe kerül a munka és milyen módon történik a fizetés?

Ha ezek le vannak fektetve, mindkét fél jól jár: a megrendelőt is és a vállalkozót is "védi" a szerződés.

2016. máj. 10. 11:17
 22/31 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van! Ez az én hibám,igy valahol megérdemlem!
2016. máj. 10. 11:22
 23/31 A kérdező kommentje:
Igy akár holnap letagadja,hogy engem soha nemis látott nem tehetek semmit.
2016. máj. 10. 11:24
 24/31 A kérdező kommentje:
De hallottam sok olyan van aki igy probál kibújni a fizetés alól. Homályosit,variál!
2016. máj. 10. 11:24
 25/31 anonim ***** válasza:

Én mint szolgáltatást igénybe vevő, nagyobb munkáknál, pl. festés, bútor beépítés, konkrétan megbízási szerződéssel még nem találkoztam, de vannak megrendelő lap, vagy munkalap nyomtatványok. Két példányos, rajta van minden adat, a munka, az ár, egy az én példányom.

Szerintem így könnyen meg lehet oldani, hogy legyen róla papír és ne is járjon nagy plusz munkával az adminisztráció. Gondolom, nyomtatványboltokban lehet kapni.

2016. máj. 10. 12:04
 26/31 A kérdező kommentje:
Ezentúl elövigyázatos,és bizalmatlan leszek.
2016. máj. 10. 12:12
 27/31 anonim ***** válasza:

Kérdező, 21 vagyok és félreértettél:

Nem bizalmatlannak kell lenni, hanem le kell fektetni a "játékszabályokat" - teljesen mindegy, hogy ezt megbízási szerződésnek, (én hosszabb távú munkákat szoktam vállalni), megrendelőlapnak, árajánlatnak vagy bármi másnak hívjuk. Az a lényeg, hogy alap dolgok le legyenek fektetve. Írásban.

Punktum :D

2016. máj. 10. 13:02
 28/31 anonim ***** válasza:

Hát én nem tudom mennyire szoktak szobafestéről megbízási szerződést kötni. Itt kiépítették az épületgépészetet, fűtést, kazánt mindent. Lecserélték a tetőt, árajánlatokat adott mindenki, de szerződéseket ilyenekre se kötöttünk semmire. Általában azt mondták számla nélkül ennyi, számlával ennyi + áfa. Kerek perec. Egyik mester se szégyenlősködött.

A készpénzes számlát akkor kell megírni amikor a pénzt átveszed. A keltezés és a fizetési határidő meg is kell egyezzen, tehát másképp nem is lehet. A könyvelőt ezzel a lendülettel ki is rúghatod.

A másik dolog meg, hogy nem fogsz belehalni ha kivételesen egy munkát leszámlázol. Valami nyereséged csak kell legyen, legalább magad után úgyis be kell fizetni a járulékokat. Nekem a számlázó program számlálója 1119 -nél jár, ennyi számlát megírtam csak az idei évre. 8 éve vállalkozok és még mindig élek. Ha már ennyire nehezedre esik leszámlázni gondolom a következő ügyfélnek megint nem akarsz számlát írni, akkor az oda vett festékek számláját elteszed aztán amit itt most ki kell számlázni véráldozatok árán ugyanannyit le is vonhatsz majd.

2016. máj. 10. 13:56
 29/31 A kérdező kommentje:
férre értesz nem nem akarok adni számlát,hanem megegyeztünk fix összegbe számla nélkül,most utólag veri a nyálát a számláért de a többletet az áfát nem akarja kifizetni,netán én álljam helyette? Ja és visszamenőleg kéri ami a könyvelő szerint szabálytalan,még egy mozi jegyet sem lehet visszamenőleg számlázni,kérj bárhol utólag számlát,hogy elhajtanak a francba,főleg ha az áfát megsem akarod fizetni!
2016. máj. 10. 19:37
 30/31 anonim ***** válasza:
Amíg nem fizetett, addig nem kérheti visszamenőleg: a készpénzes számlát mindig arra a napra kell kiállítani, amikor átvetted a pénzt - ennyi.
2016. máj. 10. 20:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!