Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Eos behajtó cég telefonhívásár...

Eos behajtó cég telefonhívására azonnal utaljak pénzt? Fogadjak ügyvédet?

Figyelt kérdés

Tegnap felhívott az eos ksi kft.-től egy pasas, miszerint én biztosítási tanácsadó voltam 2012-ben és 2013 májusában megszűntem ott dolgozni, ez igaz. Most az ő nevükben követelnek tőlem 300.000 forintot, mert én azzal tartozom, se levelet semmmit nem kaptam, csak egy smst a hívás után, hogy erre a bankszámlaszámra utaljak legalább egy tizest legkésőbb 2 napon belül, utána majd meglátjuk hogy a cég engedi-e azt hogy 12 hónapra kitolják a behajtást, mert amúgy pedig 4 hónapom lenne rá, hogy rendezzem.

Én erre a telefonos bemondásra nem vagyok hajlandó utalni egy smsben küldött akármilyen bankszámlaszámra, azt se tudom mire.

Milyen jogi érvényesítéssel fenyegetett engem a pasi a telefonban? Ez elévül-e, valamint mi lehet ennek a következménye?

Köszönettel!

2016. máj. 7. 23:10
 1/2 anonim ***** válasza:

"Milyen jogi érvényesítéssel fenyegetett engem a pasi a telefonban? "

Te tudod, hogy mit irtal ala akkoriban, azt is te kerdezted meg tole telefonon, hogy egesz pontosan milyen tartozasrol van szo. Elevules biztos nem tortent, ahhoz legalabb 5 ev kell es meg egy par feltetel.

2016. máj. 8. 08:08
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Behajtó cégnek ne fizess. A behajtó nem végrehajtó, azon kívül hogy fenyegetnek, semmilyen jogkörük nincs. Majd ha akarnak, beperelnek, vállalva a perköltséget, és bizonyítják bíróság előtt, hogy jogos a követelésük. Egyáltalán, ne is tárgyalj velük telefonon. Kérd hogy keressenek tértivevényes ajánlott levélben, ha akarnak tőled valamit, mert ennek ez a hivatalos formája.

Telefonbeszélgetés a behajtóval, nagyon tanulságos:

https://www.youtube.com/watch?v=R6_qmCoPiTM

2016. máj. 8. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!