Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A főnököm nem enged el?

Paradicsom31 kérdése:

A főnököm nem enged el?

Figyelt kérdés

8 órás alkalmi munkával vagyok bejelentve. Helyette 24 órát vagyok a munkahelyemen (ott alvós meló), tehát annyit dolgozom, mint a kollégáim, akik rendesen be vannak jelentve. Szabadság nincs,táppénz nincs..

Viszont 2 hónap múlva külföldön fogok nyaralni, amiért 6 napot kell kivennem. Kérdés, hogy elenged-e. 4 napért is könyörögnöm kellett,3-at adott oda.

A főnökömről annyit elárulok, hogy bukó, folyton ordít, utasítgat, semmi nem jó neki sose.. úgy beszél velem, mint valami kutyával..

Én el szeretnék menni, a barátokat elengedik, csak nekem ilyen stresszes a dolog. Most van rá lehetőségem, nem 40 évesen akarok élni, hanem most.

Hogyan mondjam meg neki? És ha nem enged el? Én mindenképp menni akarok, ilyen lehetőségem soha nem lesz már.

22 l

2016. máj. 5. 12:53
 1/10 anonim ***** válasza:
65%

Döntened kell....

Vagy nyaralsz és közben ezerrel keresel új munkahelyet, vagy maradsz továbbra is és tűrsz.

2016. máj. 5. 13:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

"8 órás alkalmi munkával vagyok bejelentve"

Kezdjük ott, hogy ilyen nincs. Vagy egyszerűsített foglalkoztatásban vagy (alkalmi munka), vagy 8 órás munkaviszonyod van.

Sok lehetőséged nincs. Ha nem enged el, vagy nem mész el, vagy felmondasz, és csak kicsivel emberibb munkahelyet nézel.

2016. máj. 5. 13:04
 3/10 A kérdező kommentje:

Napi szinten jelentenek be 8 órában azon a napon, mikor dolgozni kell. Többet vagyok ott, hétvégén is dolgozom, hétvégén sose vagyok bejelentve.. hétköznap is csak 6-ig, és ott vagyok 24 órát.

Fel is mondhatnék, de több, mint 1 évbe került, mire találtam munkát. Sokat is keresek, a főnökömet is ritkán látom. Miért hagynám ott? Miből éljek, fizessem a csekkeket? Ma már nem olyan egyszerű munkát találni, legyen szakmád,x év munkatapasztalatod..

Álom munka lenne, ha nem lenne genyó a főnök.. Nyaralni meg évek óta nem voltam, vágyom a pihenésre én is, mint mindenki más. Ősszel menjek nyaralni, amikor már nem jön vendég hozzánk?

2016. máj. 5. 13:20
 4/10 anonim ***** válasza:
60%
Nem vagy bejelentve, szabadság nincs, táppénz nincs, ráadásul úgy beszélnek veled mint egy kutyával. Azért ez elég messze van az álom munkahelytől.
2016. máj. 5. 13:28
 5/10 A kérdező kommentje:
IgAz.. viszont imádok itt dolgozni, tudok mindent is, a fizetésem is nagyon jó. Csak a főnököm nem.. :(
2016. máj. 5. 13:30
 6/10 anonim ***** válasza:
75%
Akkor szólj neki hogy elmennél nyaralni 1 hétre. Ha nektek ez a csúcs időszak a melóban akkor nem valószínű hogy elenged, akkor vagy elfogadod és máskor mész, vagy felmondasz.
2016. máj. 5. 13:56
 7/10 A kérdező kommentje:

Így lesz. Közlöm vele, hogy elmegyek.. Ha nem enged el, és addigra sem változik a véleménye, akkor jövő hónap elején felmondok..

Elvileg ma hozza a fizetésem, akkor beszélek vele.. elegem van, hogy mindig csak hallgatnom kell a dumálását, most már ki kell álljak magamért!

Majd írok, hogy mi volt..

2016. máj. 5. 14:13
 8/10 A kérdező kommentje:
Tudna valakit a helyemre addigra, szóval meg lehetne oldani..
2016. máj. 5. 14:15
 9/10 anonim ***** válasza:
75%

Akkor ezt add finoman a tudtára.

Kérdezd meg Tőle, hogy mit tenne akkor, ha baleset érne Téged, és kórházba kerülnél? Gondolom a válasz az lenne, hogy megoldaná a helyettesítésed. Akkor mondd neki azt, hogy most is csak ezt kéne meglépnie egy időre. :)

Szépen, okosan adagolni, mintha ő találta volna ki. :D

2016. máj. 5. 18:02
 10/10 A kérdező kommentje:
Még azóta sem találkoztam vele, viszont holnap fontos ügyben kaptam levelet, még 1 órával hamarabb is alig akart elengedni...... Nem tom mit szól, ha kijelentem, hogy elmegyek 8 napra szezon közepém...
2016. máj. 8. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!