Nincs szükségem a termékre. Hogyan jövök ki legjobban?
Vásároltam egy kínai webshopból egy viszonylag drága egészségügyi cuccot nagyszülőmnek.
Hamar kellett volna, így az "Expedited Shipping Service"-t választottam, kötöttem rá biztosítást is, mely elvileg garantálja a cserét és pénzvisszafizetést anélkül, hogy a hibás terméket vissza kellene küldeni.
Időközben a család másik része, a tudtunk nélkül pótolta a hiányosságot...
A csomag még nem érkezett meg.
A cégnél van 3 napos pénzvisszafizetési garancia, azzal viszont bukó a szállítási költség, és valószínűleg vissza kell küldenem a terméket, megintcsak plusz pénzért.
Azon tépelődöm, hogy ha nem veszem át a csomagot, visszaér-e a feladó céghez, így legalább ezt a költséget megúsznám... vagy érdemesebb lenne kijátszani a "hibás eszköz" kártyát?
Ha könnyű lenne eladni a terméket, megoldanám úgy, de pont nincs nagy kereslet rá :(
Átvételkor elutasíthatod a csomagot, mely esetben külön díjazás nélkül azonnal visszaküldik a feladónak. Én már csináltam ilyet, bár akkor valóban buktam a szállítási költséget.
Ha találsz benne valami hibát (viszont feltételezem azt bizonyítani kell) visszakapod mindkét irányú szállítási díjat.
Köszönöm a válaszod!
Egy nagyothalló készülékről beszélünk. Elvileg csak fényképet/videót kell küldenem arról, hogy nem működik.
Ilyen termék esetében ez elég nehezen oldható meg.
Talán megpróbálok hibát jelenteni, a biztosítás értelmében elvileg nem kell visszaküldenem, hátha bejön...
Nagyon drága a szállítási költség.
Nagyon nem szeretem ezt a helyzetet, de az a pénz kellhet sajnos még bármi másra, ha nagyimról van szó.
Sokat vásárolok náluk egyébként, talán ez az egy csíny belefér. Cserében náluk veszem meg a következő telefonom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!