Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hazautazási támogatás, hogy...

Hazautazási támogatás, hogy van ez? Lent

Figyelt kérdés

Budapestre költözök munka miatt, és úgy tudom, a munkáltatónak kell havi meghatározott összegben hazautazási támogatást adni. Hol tudok ennek utánanézni? A munkáltatóm még nem hallott erről, viszont nekem egy hazaút és visszaút összesen majdnem 10 ezer forintba kerül, szóval jó lenne, ha valamit támogatna ebből.

Előre is köszönöm a választ.

2016. ápr. 25. 12:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%

Ezt mutasd meg neki:

[39/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 3. § (3) bekezdés b) pont]

De sok cikk van erről: hazautazás költségtérítés

Üdv

2016. ápr. 25. 13:32
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Szóval, ha jól értem, köteles valamennyit fizetni,bár nem igazán értem, ez mit jelent, vagy még inkább, hogy ez mennyi:

2011-től minden évben az előző évben irányadó összegnek a Központi Statisztikai Hivatal által a megelőző évre megállapított és közzétett éves átlagos fogyasztói árnövekedés mértékével növelt összege.

És mit mondjak a munkáltatónak? Ha nem akarja kifizetni?

2016. ápr. 25. 13:47
 3/11 anonim ***** válasza:
63%

"És mit mondjak a munkáltatónak? Ha nem akarja kifizetni?"

A hazautazás támogatás a munkáltató szemszögéből egyenlő a béremeléssel, ne csodálkozz ha lecserélnek egy helyi lakosra vagy valakire aki nem kér ilyen támogatást. Ezt az előtt kellett volna megbeszélni vele mielőtt felvett.

2016. ápr. 25. 13:55
 4/11 A kérdező kommentje:

Megbeszéltem. Azt mondta, nézzek utána a jogszabályoknak, és utána megbeszéljük.Épp most nézek utána. Viszont mindenképp fel akar venni, és én is szeretnék ott dolgozni, de nekem meg jó lenne ez a támogatás.

De akkor ha jól értem, nem köteles fizetni?

2016. ápr. 25. 13:59
 5/11 anonim ***** válasza:
73%

"De akkor ha jól értem, nem köteles fizetni?"

Nem köteles alkalmazni.

2016. ápr. 25. 14:02
 6/11 A kérdező kommentje:
Ok, köszi.
2016. ápr. 25. 14:06
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként közintézmények tuti nem fizetnek ilyet, tehát máshol se lehet kötelező.
2016. ápr. 25. 14:09
 8/11 anonim ***** válasza:
79%

Tessék:

A munkáltató által a hazautazással kapcsolatban fizetendő költségtérítés mértéke a bérlettel vagy menetjeggyel való elszámolás esetén legalább azok árának 86%-a, azonban ebben az esetben adómentes költségtérítésként 2016-ben havonta legfeljebb 35 200 forint lehet.

2016. ápr. 25. 14:21
 9/11 anonim ***** válasza:
13%
Kíváncs vagyok ha valaki felmenne Nyíregyházáról Pestre dolgozni a MCdonladsba megadnák e ezt neki.
2016. ápr. 25. 14:46
 10/11 anonim ***** válasza:
66%
A hozzájárulás KÖTELEZŐ. Viszont rengeteg helyen - főleg kisebb cégeknél - simán "elfelejtik", amúgy meg felvesznek valakit aki helybe van.
2016. ápr. 25. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!