Utánvéttel szeretnék csomagot feladni. Ti melyik céget tudnátok ajánlani?
Szeretnék egy csomagot elküldeni utánvéttel, de a postával már megjártam, hogy a címzett nem vette át, és buktam a feladási díjat. Ezért is találok nehezen olyan céget, melynél nem feltétel, hogy a feladónak előre ki kell fizetni a szállítását.
Azóta párszor a GLS-sel küldtem Jófogáson keresztül, itt viszont az jelentett problémát, hogy a futárra várva akár egy egész napot is rá kellett szánni, a munkahelyemen pedig nincs lehetőségem átadni neki a csomagot.
Ti magánszemélyként milyen céget tudnátok ajánlani, ahol nem kell előre kifizetni a szállítási díjat és lehetőségem van nem meghatározott időpontban elvinni a feladási helyre?
A segítő válaszokat természetesen értékelem a zöld lájkkal!
Esetleg GLS csomagpont? Így nem kell várnod a futárra, viszont a hátránya, hogy a csomagot el kell vinned egy adott pontra: [link]
A mi cégünk lassan 8 éve dolgozik a GLS-sel és sose volt semmi probléma, ők a legmegbízhatóbbak, bár tény, hogy nem a legolcsóbbak.
Nem értelek!
Igazából mindegy ,hogy postával vagy futárral adod fel a csomagod, mindenhol lehet kérni ,hogy ne a feladó ,hanem a címzett fizesse ki a fuvarköltséget!
De ha a címzett nem veszi át ,akkor neked így is-úgyis ki kell fizetned a feladási költséget! Szóval előnyösebb ha te fizeted előre a feladási díjat ,így még talán olcsóbban is jössz ki!
Számomra a lényeg az lenne, hogy a csomag feladási díja ne jelentsen kockázatot számomra, azaz ha a vevő időközben meggondolná magát, ne bukjam el/ ne fizessem ki feleslegesen ezt az összeget.
Ha a Jófogáson keresztül küldöm, (mivel ők gondolom úgy szerződtek) ott ez a fajta kockázat nem jelenik meg, mivel ha nem veszi át a címzett, visszahozzák a csomagot és nem kell a feladó utólag sem fizessen. Viszont a fentebb írtak miatt a csomagfelvétel szokott gondot okozni.
Mivel magánszemély vagyok és nem küldök rendszeresen sem csomagot, ezért szerződni sem tudok hasonló feltételekkel.
Hogy szállítási díj hozzáadódik-e külön az áru értékéhez vagy sem, a kérdés szempontjából irreveláns, mert az érdeklődővel való megegyezés kérdése szokott lenni.
"Ha a Jófogáson keresztül küldöm, (mivel ők gondolom úgy szerződtek) ott ez a fajta kockázat nem jelenik meg, mivel ha nem veszi át a címzett, visszahozzák a csomagot és nem kell a feladó utólag sem fizessen. "
Szerintem akkor egyedül csak a Jófogás háztól-házig csinál ilyet ,mert a többi futárszolgálat minden esetben elkéri a szállítási költséget ,ha átveszi a címzett ,ha nem!
Egyértelműen akkor ez a háztól-házig szolgáltatás lenne jó neked kedves kérdező!
6-os:
Nem egészen ezt írtam, ha jobban elolvasod.
Szoktam használni, és teljesen tisztában vagyok hogyan működik. Van amikor kisebb értéknél a teljes 1900 Ft a vevő költsége, van amikor nagyobb értéknél egy részét átvállalom.
És abban az esetben pedig, ha nem veszi át, akkor igen, hozzák-viszik ingyen. Legalábbis a feladó szempontjából. Hogy a Jófogás szerződése hogyan rendelkezik az ilyen esetekről, nem tudom, de számomra nem is fontos.
Tehát a kérdésem lényege tömören: olyan céget keresek, ahol hasonlók a feltételek a csomag átvételének megtagadása esetén, és a csomagot saját magamnak kell elvinnem a feladási helyre.
Ehhez várom a tippeket, ajánlásokat. Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!