Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan hasznaljam fel okosan...

Hogyan hasznaljam fel okosan a pénzemet?

Figyelt kérdés
Orokoltem 3 millio forintot. Alberletben lakunk jelenleg a parommal es 10 honapos babankkal. Nekem van egy szemelyi hitelem auto hitelem es egy folyoszamla hitelem.összesen kb 1millio ftos tartozás osszevonva. Parom bár listás neki kb 1milliot kene befizetni ,hogy levegyék a bar listáról. A gondom az, hogy nem akarok örökre alberletben élni, ez az egyetlen örökségem az életembe ,és szeretném úgy felhasználni ,hogy egy lakáshoz jussak. 3 millio nagyon keves egy lakashoz ezert ehhez hitel kellene.Én gyeden vagyok a picivel ,csak párom tudna felvenni hitelt ,én kezes lehetnek csak , de ő is csak ugy, ha kifizetnem a tartozását, és egy év múlva lekerulne a listarol. Ha mindkettonk hiteleit kifizetnem, jelentősen csökkenne a havi kiadas de nagyon keves maradna az oroksegembol. 1 millio alatti összeg. Azon gondolkodom kifizetem az osszes tartozasunkat a maradekot lekotom es jovore ha mar tudunk hitelt felvenni oneronek szocpollal egyutt felhasznalom. Vagy kifizetem csak az en hiteleimet es mivel tobb marad a pénz minden honapba tudnek felretenni. Meg a lakashitelben sem vagyok biztos mert tudom hogy a hitelekkel csak megjarja az ember. A lenyeg hogy nem akarom eltekozolni es hülyeségre felhasznalni a pénzemet mindenkepp okosan szeretnem hogy legyen egy hazam valamilyen módon. Valami jo ötlet?
2016. ápr. 20. 14:01
 1/2 A kérdező kommentje:
A masik variáció , hogy nem fuzetek ki semmilyen hitelt hanem a 3 milliohoz igenylek szocpolt 2 gyerek utan mar tobb mint 4 milliom lenne összesen abból vennem egy kis panelt. Akkor a kiadasok maradnanak de nem fizetnek albérleti dijat.
2016. ápr. 20. 14:24
 2/2 anonim ***** válasza:

A te hiteltipusaidnak altalaban brutalis a kamata, tippre jooval tobb, mint 10%/ev. Ha lakast vennetek, max 6-7%-os hozamot ertek el a lekotott penzre, es ha jol ertelmezem, 4 millio CSOK meg hitelt sem vehetnetek fel egyhamar. Ha lekotod kotvenyben/bankban a penzt, 3%-nal kisebb hozamot ersz el.

Fizesd ki a tartozasaidat, a maradekot meg fektesd lakastakarekba 4 eves futamidovel.

Ha a parod nem a ferjed, egyelore ne izgasd magad a tartozasai miatt. :)

2016. ápr. 20. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!