Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Követelhet-e tőlem 4.500...

Követelhet-e tőlem 4.500 Ft-ot magánszemély javítás címén?

Figyelt kérdés

Év elején eladtam egy garnitúra Audi alufelnit egy érdeklődőnek. Nem ő vette meg, hanem egy megbízottja, mert ő állítólag külföldön tartózkodott.

Bő egy hónap múlva hívott, h egyik felnit görgőzni kell. Mondtam, nálunk semmi hibát nem mutatott, de legyen, kifizetem a javítását.

Elutaltuk neki a 4.500 Ft-ot, bizonylatunk van róla (szte az nem bizonyíték), azt állítja, hozzá nem érkezett meg. Azt kéri, utaljunk még 1x.

Erre nem vagyunk hajlandóak, erre azt írta, h ügyvédhez fordul.

Nevetségesnek tartom az egészet, tekintve az összeg csekélységét és azt, h el is lett neki utalva.

Került már vki hasonló abszurd helyzetbe?

2016. ápr. 13. 16:07
1 2
 11/13 Koplárovics Béci ***** válasza:

"erre azt írta, h ügyvédhez fordul. "

Forduljon. Neked kb egy ezresért ad a bank hivatalos igazolást az utalásról. Neki meg többtízezer lesz az ügyvéd. Ha beperel, akkor még plusz perköltség.

2016. ápr. 14. 06:42
 12/13 anonim ***** válasza:

"Egyébként fogadjunk, hogy egy magyar címre/bankszámla számra küldted a pénzt :)"

Az teljesen mindegy, hová küldte: ha valaki külföldön él, attól még lehet magyarországi bankszámlája - szóval ez semmire nem bizonyíték.

Az ma már a mai világban teljesen életszerű, hogy valaki kint van egy hónapig külföldön (dolgozik, turista, stb) aztán hazajön.

2016. ápr. 14. 07:39
 13/13 A kérdező kommentje:

Az általa megadott névre és számlára utaltuk, Swift-kódos OTP.

Megkérdeztem egy ügyvédet is közben, nevetett, azt mondta, állhatunk elébe..

2016. ápr. 15. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!