Követelhet-e tőlem 4.500 Ft-ot magánszemély javítás címén?
Év elején eladtam egy garnitúra Audi alufelnit egy érdeklődőnek. Nem ő vette meg, hanem egy megbízottja, mert ő állítólag külföldön tartózkodott.
Bő egy hónap múlva hívott, h egyik felnit görgőzni kell. Mondtam, nálunk semmi hibát nem mutatott, de legyen, kifizetem a javítását.
Elutaltuk neki a 4.500 Ft-ot, bizonylatunk van róla (szte az nem bizonyíték), azt állítja, hozzá nem érkezett meg. Azt kéri, utaljunk még 1x.
Erre nem vagyunk hajlandóak, erre azt írta, h ügyvédhez fordul.
Nevetségesnek tartom az egészet, tekintve az összeg csekélységét és azt, h el is lett neki utalva.
Került már vki hasonló abszurd helyzetbe?
"erre azt írta, h ügyvédhez fordul. "
Forduljon. Neked kb egy ezresért ad a bank hivatalos igazolást az utalásról. Neki meg többtízezer lesz az ügyvéd. Ha beperel, akkor még plusz perköltség.
"Egyébként fogadjunk, hogy egy magyar címre/bankszámla számra küldted a pénzt :)"
Az teljesen mindegy, hová küldte: ha valaki külföldön él, attól még lehet magyarországi bankszámlája - szóval ez semmire nem bizonyíték.
Az ma már a mai világban teljesen életszerű, hogy valaki kint van egy hónapig külföldön (dolgozik, turista, stb) aztán hazajön.
Az általa megadott névre és számlára utaltuk, Swift-kódos OTP.
Megkérdeztem egy ügyvédet is közben, nevetett, azt mondta, állhatunk elébe..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!