Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tegyek ebben az ebben az...

Mit tegyek ebben az ebben az esetben? (lakás, tartozás, hitel)

Figyelt kérdés
Szóval. megpróbálom röviden leírni..van egy ismerősöm aki tartozik egy elég veszélyes embernek 500.000ft-al, amit minél előbb meg kell adnia. van egy falusi háza ami 4-5m ft-ot ér, ő sehogy nem tudja megoldani sem a hitelt, sem semmi mást, ezért felhozta nekem a témát hogy rám íratja a lakás felét, és én vegyek fel arra a részre hitelt, melyből ő ki tudja fizetni a tartozását, és onnantól a ház fele az enyém, a melyet szépen lassan törlesztek majd. így lesz egy fél házam, neki meg nem lesz tartozása.

2016. ápr. 9. 21:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
És te később mégis mit kezdesz egy fél házzal vidéken (aminek jó eséllyel forgalmi értéke 0), amiben ő van birokon belül? Eladni nem tudod, beköltözni nem tudsz, de bevállaltál helyette egy hitelt...
2016. ápr. 9. 21:14
 2/4 anonim ***** válasza:

Tehát 500.000 forintèrt eladná neked a fél házat?

De ha ezt te hitelből adod neki, az neked nem félmillió lesz, mire a banknak visszafizeted.

Ki állja az adás vétel ügyvédi költségét?

2016. ápr. 9. 21:53
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem is biztos, hogy ad rá a bank hitelt: vályogházra, világ végén pl. egyáltalán nem ad.

Aztán ha ez az elég veszélyes ember pl. rágyújtja a házat az ismerősödre, akkor meg nem lesz semmid. (tudom, hogy ez véglet, de megtörténhet)

2016. ápr. 10. 08:29
 4/4 anonim ***** válasza:

A dolog tök egxszerű: Az ismerős adja el a házát olcsón vagy ha forgalomképtelen, irassa a hitelező nevére!

Kész.

2016. ápr. 10. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!