Mit tegyek ebben az ebben az esetben? (lakás, tartozás, hitel)
Figyelt kérdés
Szóval. megpróbálom röviden leírni..van egy ismerősöm aki tartozik egy elég veszélyes embernek 500.000ft-al, amit minél előbb meg kell adnia. van egy falusi háza ami 4-5m ft-ot ér, ő sehogy nem tudja megoldani sem a hitelt, sem semmi mást, ezért felhozta nekem a témát hogy rám íratja a lakás felét, és én vegyek fel arra a részre hitelt, melyből ő ki tudja fizetni a tartozását, és onnantól a ház fele az enyém, a melyet szépen lassan törlesztek majd. így lesz egy fél házam, neki meg nem lesz tartozása.2016. ápr. 9. 21:08
1/4 anonim válasza:
És te később mégis mit kezdesz egy fél házzal vidéken (aminek jó eséllyel forgalmi értéke 0), amiben ő van birokon belül? Eladni nem tudod, beköltözni nem tudsz, de bevállaltál helyette egy hitelt...
2/4 anonim válasza:
Tehát 500.000 forintèrt eladná neked a fél házat?
De ha ezt te hitelből adod neki, az neked nem félmillió lesz, mire a banknak visszafizeted.
Ki állja az adás vétel ügyvédi költségét?
3/4 anonim válasza:
Nem is biztos, hogy ad rá a bank hitelt: vályogházra, világ végén pl. egyáltalán nem ad.
Aztán ha ez az elég veszélyes ember pl. rágyújtja a házat az ismerősödre, akkor meg nem lesz semmid. (tudom, hogy ez véglet, de megtörténhet)
4/4 anonim válasza:
A dolog tök egxszerű: Az ismerős adja el a házát olcsón vagy ha forgalomképtelen, irassa a hitelező nevére!
Kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!