Tényleg ennyi a tranzakciós díj?
Szóval, postán keresztül befizettem egy FHB-s számlára 22500 Ft-ot, ami nekem 1275 Ft-ba került.
Amikor az illetőnek megérkezett a pénz, elkezdett reklamálni, hogy 500 Ft-ot levontak tőle tranzakciós díjként, és fizessem ki neki.
Létezik, hogy 22500 Ft után 500 Ft-ot fognának le?
Az, hogy a számlájára került a pénz, azért neki nem kell tranzakciós díjat fizetni. Akkor kellhet, ha kiveszi, vagy tovább utalja.
A tranzakciós díjat a kezdeményező fizeti és nem az összegből vonják, hanem felette. Tehát ha te neki 22500Ft-t fizettél be, akkor neki annyinak kellett megérkezni.
Biztos kaptál valami papírt, annak a másolatát küld el neki. A többi az ő gondja.
Igen kaptam róla papírt, el is küldtem neki. A tranz. díjat pedig nyilván akkor vonják le, amikor leveszi a számlájáról, ezt tudom. De hogy ez 500 Ft-ba kerül neki?
Fix, hogy le akar húzni.
"A befizetes, utalás nem kerul semmibe a fogadó félnek."
Ez tévedés, én is ezt hittem egy ideig, de vannak esetek, amikor a fogadó félnek is levonnak.
Magánemberként eladtam a Vaterán ezt-azt, többször fizettek be a számlámra készpénzzel, nem is volt semmi gond.
Később vállalkozó lettem, melléktevékenységként, vállalkozóként árultam a Vaterán, s amikor egy vevőm az 500 ft-os terméket befizette készpénzben a számlámra, s tőlem levontak 250 ft-ot (!) ezért, majdnem infarktust kaptam :D
Szóval a helyes válasz: igen, létezik, hogy ennyit levontak az illetőtől.
Valószínűleg vettél valamit, az illetőnek vállalkozói számlája van és arra fizettél be, amiatt vontak le tőle.
Neked azt javaslom, hogy nyiss egy bankszámlát: akkor otthonról kényelmesen fizethetsz, s kb. 3 havi számlavezetési díj az amit kifizettél a pénz feladására.
nekem OTP Net-számla csomagom van, havi 580 ft-ért annyit utalok, amennyit nem szégyellek - meg amennyi pénzem van :-)
Ja és ha jól hiszem, nem egyeztettél az eladóval előre arról, hogy befizetsz a számlájára - ezért volt mérges.
Mert ha egyeztettél volna, akkor lehet az eladó tud egy olyan megoldást, ami számodra is olcsóbb lett volna, kérdező.
A postáról számlára való befizetésnek van díja, amit levonnak a fogadó féltől (utalványról fizetsz számlára).
Jó, hogy nem a szlavezetési díjat is le akarja verni rajtad.
"Jó, hogy nem a szlavezetési díjat is le akarja verni rajtad."
Nem értem, hogy jön ide a számlavezetési díj. Teljesen jogosan van kiakadva szerintem, mivel ha átutalásban egyeztek meg, akkor erre nem kellett volna számítania. Ez az összeg kifejezetten a tranzakció miatt került levonásra, a tranzakciók meg a kérdező kezdeményezte.
Egyébként ez is azt bizonyítja, hogy a postán bankszámlára fizetés egy elég nagy hülyeség. Fizet a küldő, és fizet a fogadó fél, nem keveset, az "elutalt" összeg közel 7-8%-a tranzakciós díjakra ment el, ami baromi sok, mert a reális az ennek a tizede maximum. Ez a postának és a bankoknak nagyon megéri, senki másnak nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!