Munkahelyem tervezi a jelenlegi cafeteriát megfelelő adózás után kp-ben kifizetni. Vajon jelenleg 1000Ft cafeteria helyett mennyi kp. járna?
Arra céloztam, hogy nem mindegy, hogy az 1000 Ft-bol számolod a 35%-ot,vagy pedig a bruttóbol, azaz 1000/0,65=~1500
Vagyis ~1500-ba kerül a cégnek, hogy 1000 bözsit adjon.
Szóval kb 810 Ft nettó bért kap a kérdező, a cég szempontjából ez kerül ugyanannyiba mint az 1000 bözsi.
Rosszul értelmezed szerintem. Jelenleg kap a kérdező 1000Ft cafeteriát. Feltételezem, hogy ez a kedvezőbb adózású mennyiségben van még, így 34,51% adót kell befizetnie a munkáltatónak a nettó 1000Ft-nyi juttatás után. Ez összesen kb 1350Ft. Nem a "bruttóból" kell levonni az adót és ami marad az a cafeteria, mivel itt egy pluszt kell befizetni a cafeteria összege után.
Ahhoz, hogy a munkáltatónak ugyanúgy kb 1350Ft-ba kerüljön, bruttó 1050Ft fizetést kell adni (1050Ft+28,5% járulékok =1349Ft). Ebből a bruttó 1050Ft-ból 698Ft marad meg, nem számolva esetleges adókedvezménnyel.
És nem számoltam azzal sem, hogy a cafeteriajuttatás esetén általában van néhány százalék (~2%) szolgáltatási díj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!