Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nem fejeztem be a sulit, így...

Nem fejeztem be a sulit, így is meglehet élni?

Figyelt kérdés

Nincs szakmám még az alap általános iskola is hiányzik.

Már 13 évesen beálltam dolgozni,de lassan a munkahelynek is vége. És így szinte 0% az esélyem a további pénzkeresésre.

Amihez értek azt mind magamtól tanultam az interneten, vagyis nincs róla papírom hogy ehhez értek.

Kicsit tudok animálni,igaz nem rég kezdtem...mivel szeretek rajzolni.

Angol nyelv tanulásnak is nemrég neki álltam, igaz ez kicsit nehezebben megy.

Szoktam kisebb "képregényeket" is rajzolni.

Kélek olyant ne írjatok hogy fejezem be a sulit,mert az jelenleg lehetetlen.

2016. ápr. 4. 10:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Akkor milyen választ vársz?

Sajnos általános iskola nélkül majdnem lehetetlen boldogulni a mai világban. Igazából az érettségi az a szint, amit a legtöbb helyen már alapnak vesznek. És akkor arra valami szakképesítés, ha jó munkát is akarsz.

Lehet itt szépíteni, nyilván el lehet tengődni iskola nélkül is az életben, de mindig nagyon necces lesz, és szinte biztos, hogy soha nem olyan munkát fogsz csinálni, amit szeretsz és/vagy jól is fizet.

Szóval a legjobb tanács mindenképp az, hogy próbáld meg befejezni... Gondolom anyagi okai vannak annak, hogy nem tudod, szóval nem akarok okoskodni, de jobb választ nehéz erre mondani.

2016. ápr. 4. 10:31
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
"Kélek olyant ne írjatok hogy..." Na most áruld el, hogy mit is irhatunk?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ismerek ilyen személyt, neki stabil munkája van már majdnem 10 éve. Egy kisvállalkozónál végez betanított fizikai munkát a mezőgazdasági szektorban. Tehát ha találsz olyan vállalkozót, aki alkalmaz téged és kiépül a bizalom, akkor lehet stabil megélhetésed. Ha az a munkalehetőség megszűnik, akkor új munka keresésénél már lesz referenciád egy hasonló munkakör betöltéséhez. Természetesen az olyan munkakeresés, aminél önéletrajzot kell beadni és HR-esek döntenek, kiesik számodra. De itt nem ér véget a világ.
 4/13 A kérdező kommentje:

Igen anyagi gondok miatt

Ha megyek suliban akkor nem tudok dolgozni .

Az esti suli messze is van,így szabadidőm se akadna.

Amúgy meg Szerbiai vagyok így nehéz elhelyezkedni,bár Vajdaságban élek itt sok a magyar is.

Persze gondoltam ez lesz a válasz.

De azért megkérdeztem :)

2016. ápr. 4. 11:42
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Még szalag mellé gyárba sem vesznek fel 8 általános nélkül.
2016. ápr. 4. 12:06
 6/13 anonim ***** válasza:
83%
Semmiképpen ne add fel, mert egész normális helyesírásod és látszik hogy nem azért nem csináltál sulit mert retardált lennél. Van lehetőséged a jobb életre, de neked megtalálni. Ahogy az itteni válaszokból is látszik, a körülötted lévő frusztrált emberek folyamatosan próbálnak majd visszahúzni, ne engedd hogy befolyásoljanak téged.
2016. ápr. 4. 12:28
 7/13 1112 ***** válasza:
Tudok olyat, aki külföldre ment szállodába dolgozni, én feltételezem, hogy ágyneműket cserélt meg ablakot mosott, ja meg olyanról is hallottam, hogy idősotthonba elment segédkezni. Meg pizzafutárságot is hallottam, mondjuk azt külföldön nem ajánlanám, csak itthon, mert nem ment az emberkének, akiről hallottam, és utána meg már kétségbeesetten rakosgatott félre, hogy hazajöhessen, meg ilyen kamionos meg targoncás meg taxisofőr esetleg, meg bébiszitterség talán.. Vagy valahogyan valami saját vállalkozás kéne talán neked, de nem tudom, milyet lehetne. Valaki pl kövekből karkötőket gyárt. Esetleg, de ehhez nemtom, mennyire kell végzettség: újságíró, rádiós ember, DJ, esetleg szokott indítani egyik tv-csatorna is ilyen riporterképzést, ahhoz nem tudom, kell -e valamilyen alapvégzettség. Vagyhogy pl fényképész legyél. Vagy még esetleg faraghatnál díszes ajtókat, mert az még lehet, hogy jó lenne. Vagy pl ültethetnél valami növényeket, és azokat eladnád.
2016. ápr. 4. 12:59
 8/13 1112 ***** válasza:
*Vagy csinálhatnál pl gyerekeknek mesekönyveket, hogyha kreatív vagy, vagy nem is feltétlenül mesekönyvet, vagy esetleg mekibe talán, vagy takarítani valahol talán még tudnál. Vagy valami dráma- vagy énekcsoporthoz csatlakozni esetleg, és menni velük fellépkedni.
2016. ápr. 4. 13:02
 9/13 1112 ***** válasza:
*hú, bocsi, mégegy, vagy valami irattárba talán esetleg, akár postán, vagy ilyen telefonos ügyfélszolgálat
2016. ápr. 4. 13:03
 10/13 1112 ***** válasza:
76%
7,8,9.vagyok, bocsi,hogy nem egybe írom, mikor elküldöm ,rögtön eszembe jut egy másik, szóval még arra gondoltam, hogy a munkaügyi-hivatalban szoktak lenni ingyenes képzések, talán megérdeklődhetnéd, hogy mire tudnál elmenni, ja és vannak olyan szakmák is talán, okj-k, amikhez nem kell előképzettség meg érettségi, habár nem tudom. Most épp a kutyakozmetikus meg a cukrász jutottak az eszembe, ahhoz nemtom, milyenek kellenek, vagy hogy pl készíts lekvárt, mézet házilag. Vagy bérbeadni egy szobát.
2016. ápr. 4. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!