Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen segélyt igényelhetek...

Milyen segélyt igényelhetek ha befejeztem a középiskolát és nem találok munkát?

Figyelt kérdés
20 éves leszek akkor. Hogy zajlik egy ilyen, hova kell érte menni hogy elintézzem?

2016. ápr. 2. 20:14
 1/10 anonim ***** válasza:
57%
Átmeneti segély kb 30.000Ft 1 évben.
2016. ápr. 2. 20:21
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Semmit sem tudsz igényelni.

Az aktív korúak ellátását is akkor tudod igényelni, amikor már 1 éve együttműködtél a munkaügyi központtal.

Szóval a legjobb, amit tehetsz, hogy ezerrel munkát keresel!

2016. ápr. 2. 20:37
 3/10 A kérdező kommentje:

Hát ez nem túl bíztató.

Hiába keres az ember munkát, mindenki tudja mennyit ér az, de akkor 1 évet valahol kell dolgoznom és utána ha kilépek akkor kaphatom a segélyt?

2016. ápr. 2. 20:56
 4/10 anonim ***** válasza:
79%
3 év alatt legalább 1 év munkaviszonynak kell lennie valahogy így működik. Amúgy igazán fényes jövő elé nézel, ha csak az érdekel hogy lehet segélyt kapni.
2016. ápr. 2. 21:19
 5/10 anonim ***** válasza:
79%

Csak azért, mert pályakezdő vagy, nem kapsz segélyt.

Pályakezdőként nagyobb esélyed van elhelyezkedni, mert a munkáltatók kapnak utánad kedvezményt.

de nem értem, miért abból indulsz ki, hogy ha már van 1 év munkaviszonyod, akkor otthagyod, hogy kapj segélyt??????????????????????????

a segély az életcélod?

ha már ledolgoztál valahol egy évet, nem az lenne a cél, hogy megtartsd az állást, és fejlődj szakmailag vagy előrelépj egy pozícót, ami anyagilag is előrelépés?

vagy ha nem tetszik a meló, akkor mellette lehet másikat keresni, de addig sem vagy munkanélküli.

a segély a munkaviszony után is csak 3 hónapig jár, utána utcát akarsz seperni havi 47 ezerért? tényleg ez a vágyad?

ma különösebb végzettség nélkül is 100 felett keres egy gyári munkás is, ilyen helyeken többnyire műszakolás van, és a műszakpótlékok meg tudják dobni a fizut.

ha még iyen fiatal vagy, nem tudhatod, de ne higyj a sok nagyokosnak, hogy nem lehet munkát találni. fiatal, erőd teljében lévő ember vagy, ha akarsz, akkor tudsz dolgozni.

csak az nem talál, aki nem is akar. nagyon sok embernek büdös a munka. mindenféle kifogásokkal jönnek. sokszor leírtam már ezen az oldalon, hogy próbáltam segíteni munkanélküli ismerőseimnek. volt, akitől a segélyt is megvonták, mert visszautasította a közmunkát. az anyja kisnyugdíjából tengődtek. éheztek. a másiknak már majdnem árverezték a házát. és olyan hihetetlen kamu indokokkal jöttek, mikor mindkettőnek találtam volna helyet. az egyik egy élelmiszerboltban eladó. tudom, nem állommeló, de nem is a 22 ezres segély! és nem kell éjszakázni. a válasz az volt pár nap múlva, hogy "ja, nem tudtam bemenni, mert nem jártam arra!".

büdös a munka, ilyen egyszerű.

2016. ápr. 2. 22:05
 6/10 anonim ***** válasza:
84%

"akkor 1 évet valahol kell dolgoznom és utána ha kilépek akkor kaphatom a segélyt?"

Nem! Ha valahol dolgozol kb. 1 évet, akkor utána max. 30 napig kapsz munkanélküli segélyt és utána semmit. Ha nem sikerül suli után egyből elhelyezkedned dolgozni, akkor be kell jelentkezned a Munkanélküli Központba és ha már 1 éve ott regisztrálva leszel, mint álláskereső, akkor kaphatod az aktív korúak ellátását, ami havi 22.800 Ft.

Ezért írtam, hogy jobban jársz, ha ezerrel keresel melót. És senki nem mondta, hogy könnyű, tudjuk, hogy nem az!

2016. ápr. 3. 11:26
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm, így mostmár értem. Első dolgom lesz hogy teljen az 1 év beiratkozni a hivatalba suli után. És ha folytatom és megyek egyetemre akkor 1 év után egyetemi évek alatz kapok segélyt ugye?

Szeretnék állást, de jobb félni mint megilyedni mert szerintem nem lesz, azért tervezgetek hogy jöjjön pénz valahonnan.

2016. ápr. 3. 18:05
 8/10 anonim ***** válasza:

nem kapsz!!! leírták már

egy év munkaviszony után jár 1 havi segély.

utána meg, ha egyetemista leszel, akkor diák leszel, egy diák miért kapna segélyt?

nappalisként semmiképp.

levelezőn igényelhetsz, de akkor ez azzal jár, hogy bármikor behívhatnak közmunkára. fiatal vagy, be is fognak hívni.

biztos jó lesz napközben az utcát seperni, egyetemistaként, aztán meg készülni a vizsgákra.

ha egyetemre készülsz, akkor nem vagy egy hülyegyerek, érettségi megvan, vagy most meglesz idén, ezzel simán találsz munkát!

áruld már el, miért a segély az életcélod?!?!?!?!?!

ha nappalis diák leszel, mehetsz diákmunkára, simán hazaviszel 70-100 ezret, ha rendesen jársz dolgozni.

ha levelezős leszel, akkor meg bármilyen rendes álást elvállalhatsz, 8 órában. a határ a csillagos ég. igen, még érettségivel is! nekem is érettségim van, soha meg se fordult a fejemben, hogy ne akarjak dolgozni, hanem segélyért kuncsorogjak.

az meg, hogy az aljanéppel menjek utcát söpörni... kösz, kihagyom. érettségivel simán megkeresek 150-et, sokak szerint ez sem sok, nekem megfelel. de mindenképpen jobb, mint a 47 ezer.

áruld már el, mi vonz annyira a segélyben???

2016. ápr. 3. 18:13
 9/10 A kérdező kommentje:
Nyílván nem a segély az életcél, ahogy másoknak se csak nem tudom elképzelni hogx állást kapjak. Érettségivel meg hova lehet menni dolhozni, főleg 150ezerért, mert ez nekem új?
2016. ápr. 3. 19:40
 10/10 anonim ***** válasza:

ezernyi helyre. multikhoz, vagy bárhova. ezen az oldalon is kismillió ilyen kérdés/válasz van. most soroljak fel neked 10000 céget ebben az országban, amely érettségizetteket alkalmaz?

én egy közmű-szolgáltató telefonos ügyfélszolgálatán kezdtem, kb 120 ezret kerestem. semmi más nem kell, csak érettségi, az egész országban jelen vannak, víz, gáz, villany, telefon, internet, kábeltévé, stb. ezek a cégek nem kérnek ilyen munkához felsőfokú végzettséget.

egy gyári munkás is megkeres 100-150 között, amihez sok esetben még a 8 általános is elég.

elmész a Tescoba vagy bárhova árufeltöltőnek, 100 körül simán megkapsz, végzettség nélkül.

azért ilyenekkel már képben kellene lenned ennyi idős korodra.

de sajnos ha dolgozni akarnál, akkor nem azt írtad volna ki, hogy hogy kapsz segélyt, hanem hogy érettségivel mit lehet dolgozni.

a prioritásból látszik, hogy nem a munkára hajtasz.

miért abból indulsz ki, hogy nem lesz munkád, ha még meg sem próbáltad? persze ha nem akarod, nem lesz. de ha akarnád, lenne.

2016. ápr. 3. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!