A gazdagok hogy tudnak jól spórolni, hogy megmaradjon a pénzük?
Figyelt kérdés
2016. ápr. 2. 10:35
11/19 anonim válasza:
Illetve a gazdagság nem annak függvénye csak, hogy mennyi pénz van a bankszámládon (nyilván egy bizonyos összeg fölött ez felülírhatja), de egyrészről életmód+havi/éves kereset. Tehát, ha valaki 5 év alatt félretesz 10 millió Ft-ot attól nem lesz gazdag. Ellenben, ha fél év alatt félretud ennyit tenni úgy, hogy mellette nem zsíros kenyéren él, akkor már tekinthető jómódúnak. Ha pedig havi szinten tesz félre ennyit akkor talán már gazdagnak is.
12/19 anonim válasza:
Kerdezo: ha naponta elkoltesz 1000 forintot edessegre, kavera, es ebben pl. az ebed nincs benne, akkor sok mindent lehet mondani, de azt, hogy sporolnal, nem. En naponta kb. 1500 forintot, de inkabb kevesebbet koltok el, amiben van reggelire vmi peksutemeny, ebed, es 1-2 kave is. Nyilvan nem a legdragabb hipster-kavezoban kell megvenni, meg nem a 450 forintos ultravegan glutenmentes cukormentes kaloriaszegeny kiflit eszem.
13/19 A kérdező kommentje:
Igen naponta elköltök 1000 Ft-ot kávéra, meg üdítőre, meg édességre, de én sem a legdrágábbakat veszem meg, és engem a szüleim eltartanak. Nem kell fizetnem az étkezésre, és 1 hónap alatt keresek kb. 90 ezer Ft-ot. Így se spórolás?
2016. ápr. 2. 20:06
14/19 anonim válasza:
Vannak olyan típusú emberek, akik attól boldogok, hogy látják, hogy gyűlik a pénzük. És vannak olyanok, akik attól boldogok, hogy mindig megveszik a szükséges dolgokat maguknak, sokszor többet is mint kellene, például egy nőnek mondjuk elég lenne három táska, egy alkalmi, egy hétköznapi nagyobb és mondjuk egy hátizsák, ehelyett összevásárol 6-8 vagy még több jó drága táskát, persze azért az a három darab legyen minőségi, legyen bőr, nem azt mondom, hogy ócska műbőrt kell venni, de nem sokat.Ez csak egy példa volt. A másik típus meg rosszul van attól, ha ki kell adni a kezéből a pénzt. És inkább kuporgatja, félreteszi, és így gyűlik, gyűlik.
15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Én szerintem az vagyok aki spórol. Viszont megszokásból néha költöm is a pénzt.
2016. ápr. 3. 09:30
16/19 anonim válasza:
Én imádom elkölteni a pénzem. :D lehet így nem tudok majd 10 év múlva vmi fos bmw-t venni..,de tudod mit? Nemérdekel.
18/19 anonim válasza:
90eFt a szegény emberek jövedelme,ebből nem lehet meggazdagodni.
Azért vond le belőle az esetleges albérlet díját, meg a jól kalkulált ellátásodét, és rakd félre a bankban. A maradék felett gondolkozhatsz, hogy elszórakozod, vagy a fogadhoz vered. Ja, hogy ez egy negatív szám? Hát ilyen az élet itt Mo-n.
19/19 Junior46 válasza:
A gazdag ember nem spórol inkább a pénzügyi tanácsadója vagy a bankárja foglalkozik a pénzével befekteti tőzsdézteti maga a tulaj többnyire csak a pénzt látja azt hogy honnan van nem mindig tudja... Itt gondolj olyanokra akik csak szórják a millióikat bulik fényűzés stb... Azok a milliómosok milliárdosok akik maguk osztják be a pénzüket mind alulról indultak kis pénzzel vagy esetleg családi vállalkozásba csöppentek ahol a szülők még ódivatúak és úgymond a munkának élnek nem költenek feleslegesen csak amire valójában szükség van ahhoz hogy a cég vagy vállalkozás jobban fejlődjön és több profitot termeljen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!