Ha van egy jól fizető munkám, de nem tudok spórólni ezért a fizetésemet mindig elköltöm és nem tudom, hogy mire csak egyszer elfogy a nagy összeg. Akkor vajon miből csináljak pénzt, hogy pénzhez jussak?
"Akkor vajon miből csináljak pénzt, hogy pénzhez jussak?"
Hiába jutsz pénzhez, az is ki fog folyni a kezedből... inkább tanuld meg a pénzügyeidet kordában tartani, spórolni.
Fizetéskor tervezd meg, mire mennyit költesz, tedd borítékokba, csinálj egy vésztartalékot is és akkor könnyebben tudod ellenőrizni.
Vagy x összeget köss le minden hónapban, hogy ne tudj hozzányúlni.
Én is ilyen vagyok, de sikerült a problémától megszabadulnom :-)
Az volt a trükk, hogy többfajta hosszúlejáratú befektetést indítottam, amire éveken keresztül automatikusan utaltam a pénzt. Egyrészt ha a futamidő alatt leállítottam volna - bukok egy csomó pénzt, amit nem akartam. Másrészt igy TÈNYLEG félretettem, nem vertem el azonnal. Harmadszor pedig akkor tudtam hozamokkal együtt kivenni, amikor valóban nagyon kellett, mert elvesztettem a munkám. Szóval így minden jól alakult :-)
Hát ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!