Az uj iPhone SE miért 200. 000 Forint?
499$ a gugli szerint 137.000 forint.
63.000 forint az plussz még kb a fele, arrol nem is beszélve hogy már 137000-nél is nyereséges az Apple-nek, hiszen annyiért árulja amerikában. Akkor most mi van itt?
A vam onmagaban 10-12%, de legyen csak 10%, maris 150e-nel tartunk. Erre jon a 27% AFA (igen, a vamra is!), maris 191e az osszeg.
Ja, azt elfelejtettem, hogy az Apple remek arkepzese sem segit a dolgon, ugyanis naluk 1 USD = 1 EUR, azaz 500 EUR-rol indul az ar (155e). Szamold meg ra az Artisjus-nak fizetendo dijat is, es maris nem olyan sok az a 200e...
3 darab iPhone SE 64GB amerikában: 1497 $
2 darab iPhone SE 64GB magyarországon: 1441 $
Nem érdekes ?
A szállitas szerintem nagy tételben nagyon olcsó.
Az Apple Magyarország szerintem nem bolond hogy 499-ért vegye a telókat darabra az Apple US-tol. Szerintem biztos van 30% diszkontjuk. Ugyhogy a vám es az áfa nem is arra az összegre jön hanem sokkal kissebbre.
Szerintem ez egy nagy átverés!
Szerintem meg fogalmad sincs az egeszrol, csak hajtogatod a 'kisember vagyok, at akarnak verni' mantradat.
Amugy gyerekkorodban asztal korul kergettek, ha nem egy 500 dollaros telefonnal a kezedben ultel be sz**ni a wc-re?
Nem vagyok kisember. De kormányközeli üzletem sincs hogy dobáljam a pénzt.
Figyu:
720$ áfástól az 567 áfa nélkül
a vétel ár kb 499-nek a 70%-a lehet, az kb 350$. Erre jön 5$ szállitás es 35$ vám, az 390$
Szóval az Apple Mo. árrése 177$, vagyis a 350$ vételárnak az 50%-a !
A nyálfónra gyakran mondják, hogy túlárazott ájfos.
Az is, nekünk. Amerkában reális az ára, és bőven megfizethető.
Ja, a reklamált 63 ezer forintból épül a stadion, a kisvasút, és azt hiszem, a a csutfalvi Csalez Lopez Rabolez várba költözése is benne van.
De cserébe van rizsacsökkentés, ne pattogj!
Az összes iPhone ami Magyarországra érkezik, Orbánhoz kerül, ő pedig kétszer olyan drágán adja el az embereknek.
Mindenről az a fránya Fidesz tehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!