Jófogáson átvernek?
Előfordulhat.
A Jófogáson SEMMILYEN biztosítékod nincs arra, hogy azt kapod, amit megvettél. Se értékelése nincs az eladóknak, se negatívot nem tudsz adni.
Hiába rendeled Háztól Háziggal, pl. egy műszaki terméknél ugyan nem fogja megvárni a futár, amíg Te beviszed, kipróbálod, stb. A futár különben sem tud mit kezdeni vele, ha nem azt kaptad - Ő nem fogja visszavinni
Erre egyetlen módszer van, hogy ne verjenek át: vagy személyes átvétel vagy nem rendelsz onnan, hanem csak olyan oldalon, ahol az eladók értékelésekkel rendelkeznek és le tudod "csekkolni" őket :-)
Mondjuk az ebay angolul van és azért nem annyira egyszerű... Kell hozzá bankszámla, Paypal fiók - azért látom nap mint nap, hogy küszködnek itt a felhasználók a Paypal-al.
Ezzel szemben a Vatera magyar is, meg már regisztráció nélkül is lehet vásárolni - meg aztán, ha átvág az eladó (nem küldi a terméket), akkor a Vatera is fizet: Biztonságos Vásárlás Program.
"Ennyi erővel a vaterán is átverhetnek!"
Nem, mert a Vaterán az eladóknak vannak értékeléseik, amelyeket a vásárló elolvashat, s eldöntheti, hogy kíván-e vásárolni attól az eladótól vagy sem.
Pl. ha egy eladónak van 800-1.000 pozitív értéklelése és mellette szinte semmi negatív, akkor kicsi a valószínűsége, hogy pont most fog átverni valakit :-)
DE!
Ha mégis, arra pedig a Biztonságos Vásárlás Program az "ellenszere" a Vaterának: ha a vevő nem kapja meg a terméket, akkor bizonyos feltételek teljesülése esetén megtérítik a kárt.
Sok évvel ezelőtt valóban sok csaló volt a vaterán - most már igyekeznek kiszűrni a 4 szintű biztonsági rendszerrel :-)
És nem, nem vagyok a Vatera alkalmazottja :D , nem azért mondom ezeket :-) Sokszor szóvá tettem nem tetszésemet, ki is tiltottak a fórumról :D , de el kell ismerni: POZITÍV IRÁNYBAN VÁLTOZOTT A VATERA.
"vatera, de ott meg magas a jutalék és nincs ügyfélszolgálat, vagyis van csak semmit nem csinálnak ha van valami gondod."
Már ne haragudj, de mikor írtál utoljára az ügyfélszolgálatnak?
Mert én pl. tegnapelőtt és megírtam, hogy egy nem ellenőrzött VÁSÁRLÓ - nem eladó - felhasználóneve mellett kereskedői fiók jelzést láttam és ez hogy lehetséges? Hogy lehet valaki kereskedőként jelen (még ha csak vásárol is), ha nem ellenőrizék? és 1 órán belül törölték a kereskedői jelzést a neve mellől + megkaptam az ügyfélszolgálattól a választ, hogy leellenőrizték, nincs cégnév, stb., ezért a kereskedői jelzését megszüntették.
Nem mondom, régebben tényleg semmitmondó válaszok jöttek, de ez már a múlté :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!