3. hónapja vagyok táppénzen. A munkáltatóm elkérte az orvosi papírokat. Közölték, hogy elküldenek a héten, mivel megmutatták az üzemorvosnak?
Nem küldhet el így.
A felmondási időd csak a tp lejártát követően kezdődik, ráadásul most igazoltan keresőképtelen vagy. Akkor kell az üzemorvosi, ha az orvosod keresőképessé nyilvánít, de a munkakör betöltésére még akkor is alkalmatlan leszel.
Igen, fel fognak mondani, mihelyt az orvos kiir táppénzről.
Addig nem változik semmi.
De keresőképtelenség alatt nem bírálhatja el az orvos az alkalmasságot!!! Pont azért, mert épp nincsen kereső tevékenységre alkalmas állapotban... Innentől kezdve meg édesmindegy, hogy a felmondási idő a tp után kezdődik.
Ha nekem el van törve a lábam és nem tudok vezeti, ami a munkakörömhöz kell, erre hivatkozva nem minősíthet alkalmatlannak az üzemorvos, csak ha a szakorvos szerint már keresőképes vagyok, akkor teheti meg, hogy elbíráljon.
Ne hagyd magad kérdező, mert ez jogtalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!