Milyen befektetés hozna stabilan 25% feletti kamatot évente?
Kamatoztatni szeretném a megtakarításaimat. Nagyon hosszú távban gondolkozom, 10-20 évben akár, mivel még fiatal vagyok.
Gondolok akár portfoliok vásárlására, akár részvényekre, vagy államkötvényekre (de ezeket tudom, hogy nem hoznak ennyi kamatot) , akár ilyen alapkezelőtől való alapok vételére...
A befektetendő összeg, az 1-2 millió Ft.
Az is megfelel, ha évente kiveszem és átrakom valami másba a pénzt, a kérdés csak az, hogy mivel kezdjem?
Kezd azzal, hogy kiveszed a biliből a kezed. Stabilan a mai gazdasági környezetben 2-3%-ot lehet elérni. Pont.
Ami 25%-ot hoz az valami extrém rizikós dolog.
25% eszméletlenül soknak számít, főleg hogy most az infláció 0% körül mozog. Ilyen hozamot kockázat nélkül senki sem ígér, de még azzal is kevesen. Befektetéssel lehet csak megcélozni, de nem hiszem, hogy magyar bankokban felvállalnak akkora kockázatot a befektetési alapok esetében, hogy reális legyen 25%-os hozam.
Egyébként pl. kínai jüannal való kereskedés rejt reális lehetőséget ilyen hozamra, de pont ilyen mértékű veszteségre is.
2-es jól írja, devizával elérhető lenne a 25 % hozam, DE!
- kérdés, hogy melyikkel és milyen irányban?
- a stabil szót meg tessék elfelejteni 25 %-os hozamnál :-) olyan nincs.
Nem valóban a befeketetési alapok sem mennek bele ilyen kockázatos befektetésekbe - viszont egy Tőkegarantált befektetési alapnál legalább a tőkéd garantáltan megmarad - míg egy devizapiaci akciónál ez korántsem biztos.
Szóval választanod kell: vagy beéred kevesebb, de biztos befektetéssel vagy kockáztatsz, de akkor lehet, megy az egész pénzed - lásd 2008-as válság, amikor is 11 ezer ft körüli OTP részvénynek "remek" zuhanással 1200 ft környékén landolt.
Roppant tanulságos ez a cikk, minden tőzsdézőnek szíves figyelmébe ajánlom:
Mondjuk nekem totál véletlenül sikerült 50%-os hozamot csinálnom 2-3 év alatt:D
Vettem dollárt, eldugtam, hogy ne költsem el, s közben 200-ról felment az ára majd 300-ig :D Sajnos mindez csak 100 ezer ft-al történt - nem sok millióval... :-(
Szerencsével csinálhatsz nagyobb hozamot is, de egyrészt nem garantált, másrészt elég kicsi az esélye, hogy bejön, viszont legalább nem bukod el a pénzedet.
Úgy hívják: autónyeremény betétkönyv.
"Reális elvárással kezdd. Infláció + 2-3 százalék, kb. ezt elvárhatod egy jó vagyonkezelőnél."
Ehhez semmiféle vagyonkezelő nem kell. Elég mindenki által nulla költséggel hozzáférhető magyar állampapírt venni.
"Mondjuk nekem totál véletlenül sikerült 50%-
os hozamot csinálnom 2-3 év alatt:D"
A hozamot éves szintre szokás számítani. Persze az is tök jó, kimagasló manapság, ha elérsz évi 15%-ot. Csak ez azért messze nem 50% ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!