Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen befektetés hozna...

Milyen befektetés hozna stabilan 25% feletti kamatot évente?

Figyelt kérdés

Kamatoztatni szeretném a megtakarításaimat. Nagyon hosszú távban gondolkozom, 10-20 évben akár, mivel még fiatal vagyok.

Gondolok akár portfoliok vásárlására, akár részvényekre, vagy államkötvényekre (de ezeket tudom, hogy nem hoznak ennyi kamatot) , akár ilyen alapkezelőtől való alapok vételére...

A befektetendő összeg, az 1-2 millió Ft.

Az is megfelel, ha évente kiveszem és átrakom valami másba a pénzt, a kérdés csak az, hogy mivel kezdjem?

2016. márc. 3. 08:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%

Kezd azzal, hogy kiveszed a biliből a kezed. Stabilan a mai gazdasági környezetben 2-3%-ot lehet elérni. Pont.

Ami 25%-ot hoz az valami extrém rizikós dolog.

2016. márc. 3. 08:59
 2/12 anonim ***** válasza:

25% eszméletlenül soknak számít, főleg hogy most az infláció 0% körül mozog. Ilyen hozamot kockázat nélkül senki sem ígér, de még azzal is kevesen. Befektetéssel lehet csak megcélozni, de nem hiszem, hogy magyar bankokban felvállalnak akkora kockázatot a befektetési alapok esetében, hogy reális legyen 25%-os hozam.

Egyébként pl. kínai jüannal való kereskedés rejt reális lehetőséget ilyen hozamra, de pont ilyen mértékű veszteségre is.

2016. márc. 3. 09:01
 3/12 anonim ***** válasza:

2-es jól írja, devizával elérhető lenne a 25 % hozam, DE!

- kérdés, hogy melyikkel és milyen irányban?

- a stabil szót meg tessék elfelejteni 25 %-os hozamnál :-) olyan nincs.

Nem valóban a befeketetési alapok sem mennek bele ilyen kockázatos befektetésekbe - viszont egy Tőkegarantált befektetési alapnál legalább a tőkéd garantáltan megmarad - míg egy devizapiaci akciónál ez korántsem biztos.

Szóval választanod kell: vagy beéred kevesebb, de biztos befektetéssel vagy kockáztatsz, de akkor lehet, megy az egész pénzed - lásd 2008-as válság, amikor is 11 ezer ft körüli OTP részvénynek "remek" zuhanással 1200 ft környékén landolt.

Roppant tanulságos ez a cikk, minden tőzsdézőnek szíves figyelmébe ajánlom:

[link]

2016. márc. 3. 09:48
 4/12 anonim ***** válasza:
Reális elvárással kezdd. Infláció + 2-3 százalék, kb. ezt elvárhatod egy jó vagyonkezelőnél. Évi 25 százalék legfeljebb szélhámosságból vagy valami jól eltalált kockatőkéből jön ki, utóbbit viszont több száz millióval tudod csak elindítani. És persze az is ott van a pakliban, hogy lenullázod a pénzed hamar, mert a befektetések csődbe mennek.
2016. márc. 3. 10:30
 5/12 anonim ***** válasza:

Mondjuk nekem totál véletlenül sikerült 50%-os hozamot csinálnom 2-3 év alatt:D

Vettem dollárt, eldugtam, hogy ne költsem el, s közben 200-ról felment az ára majd 300-ig :D Sajnos mindez csak 100 ezer ft-al történt - nem sok millióval... :-(

2016. márc. 3. 10:38
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Úgy gondoltam, hogy a 25% , az szerencsével reális lehet, de ezek szerint nem... viszont, akkor mennyi, a realitásokon belül maradva?
2016. márc. 3. 10:40
 7/12 anonim ***** válasza:
Reálisan elvárhatod, hogy a pénzed őrizze meg az értékét, és hozzon még egy keveset, vagyis legyen 2-3 százalékos reálhozamod. Ha ennél többet akarsz, akkor nagy a rizikó, hogy az egészet elbukod. Jelenleg az infláció nulla körül van, vagyis évente 2-3 százalékkal számolj. Lakossági állampapírt javaslok, pl. van az új Bónusz Magyar Államkötvény, tíz évre 2,75 százalékkal fizet stabilan többet a pénzpiaci kamatoknál (egyéves diszkont kincstárjegy). Vagy van a Prémium Magyar Államkötvény, ami 3 százalékot fizet az infláción felül.
2016. márc. 3. 10:49
 8/12 anonim ***** válasza:

Szerencsével csinálhatsz nagyobb hozamot is, de egyrészt nem garantált, másrészt elég kicsi az esélye, hogy bejön, viszont legalább nem bukod el a pénzedet.

Úgy hívják: autónyeremény betétkönyv.

2016. márc. 3. 11:08
 9/12 anonim ***** válasza:

"Reális elvárással kezdd. Infláció + 2-3 százalék, kb. ezt elvárhatod egy jó vagyonkezelőnél."

Ehhez semmiféle vagyonkezelő nem kell. Elég mindenki által nulla költséggel hozzáférhető magyar állampapírt venni.

2016. márc. 3. 15:21
 10/12 anonim ***** válasza:

"Mondjuk nekem totál véletlenül sikerült 50%-

os hozamot csinálnom 2-3 év alatt:D"

A hozamot éves szintre szokás számítani. Persze az is tök jó, kimagasló manapság, ha elérsz évi 15%-ot. Csak ez azért messze nem 50% ;)

2016. márc. 4. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!